latinica  ћирилица
27/01/2020 |  13:37 ⇒ 13:46 | Autor: SRNA

Čubrilović: Izmjenama Poslovnika do efikasnijeg rada NSRS

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas da je cilj izmjena skupštinskog Poslovnika postizanje efikasnijeg rada Narodne skupštine sa manje izgubljenog vremena i više konkretnih stvari.
Nedeljko Čubrilović - Foto: SRNA
Nedeljko ČubrilovićFoto: SRNA

- Prema ugledu na druge parlamente, gdje je veoma restriktivno korištenje vremena narodnog poslanika u samom plenumu, i naši poslanici imaju mogućnost da rade i više doprinose kroz određene odbore Narodne skupštine i na drugi način, kroz stručna tijela, nego u samom plenumu - rekao je Čubrilović novinarima tokom posjete Bijeljini.

On je naveo da je u septembru prošle godine pokrenut proces izmjene Poslovnika Narodne skupštine na način da su pozvani svi klubovi poslanika da daju svoje prijedloge i dodao da je taj proces u toku.

- Mi smo prošle godine imali oko 65 radnih dana u Narodnoj skupštini, što je daleko najviše u našem regionu - rekao je Čubrilović.

Prema njegovim riječima, svaki dan skupštinskog zasjedanja košta od 23.000 do 25.000 maraka.

- Treba da vodimo računa o efikasnosti rada, što manje koštanja i što više dobrog rada i kvaliteta - ocijenio je Čubrilović.