latinica  ћирилица
27/01/2020 |  13:54 ⇒ 17:14 | Autor: RTRS

SP osuđuje pokušaj da se spriječi održavanje sjednice GO u Doboju

Socijalistička partija najoštrije osuđuje jučerašnji nasilni pokušaj da se spriječi održavanje sjednice Glavnog odbora u Doboju, na kojoj su iz partije isključeni Maksim Skoko, Goran Selak i Milenko Savanović zbog grubog kršenja Statuta stranke i nanošenja velike štete partiji, njenim organima i našem članstvu.
Socijalistička partija - Foto: Facebook
Socijalistička partijaFoto: Facebook

- Јavnost mora da zna da su za pokušaj blokade i nasilan ulazak u prostorije u kojima je pripremana sjednica odgovorni isključeni članovi partije, koji su koordinirali grupom zatvorskih stražara iz KPZ Tunjice pokušavajući da zastraše članove Glavnog odbora - navodi se u saopštenju Socijalističke partije Srpske.

Od Ministarstva unutrašnjih poslova SP traži da se preduzmu sve radnje na utvrđivanju identiteta lica i okolnosti koje su dovele do organizovanog nasilja i narušavanja javnog reda i mira u hotelu Park.

Navode da je Socijalistička partija partija koja promoviše mir, tolerenaciju i razumijevanje, a nikako nasilje, prijetnje i ucjene.

- Odlučno demantujemo pokušaj spinovanja da je jučerašnja sjednica nelegalna, što potvrđuje legitimitet odluke o isključenju Skoke, Selaka i Savanovića sa 56 glasova za i samo šest glasova protiv. Socijalistička partija poziva članstvo na sabornost, jedinstvo i smirenost - navodi se u saopštenju Socijalističke partije Srpske.