latinica  ћирилица
27/01/2020 |  13:58 ⇒ 16:59 | Autor: SRNA

Cvijanović: Podrška institucija Srpske razvoju opštine (FOTO/VIDEO)

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da su institucije Republike Srpske, uz podršku Vlade Srbije, investirale u rekonstrukciju škola u Tesliću u namjeri da unaprijede sistem obrazovanja, te da su učestvovale i u realizaciji drugih projekata važnih za razvoj ove lokalne zajednice.
Željka Cvijanović - Foto: RTRS
Željka CvijanovićFoto: RTRS

- Zadovoljstvo mi je što sam i na prethodnim pozicijama, a evo sada i kao predsjednica Republike, zajedno sa drugim institucijama, uspjela da realizujemo sve zajedničke projekte koje smo imali ovdje - rekla je novinarima Cvijanovićeva koja je danas u Tesliću prisustvovala obilježavanju školske slave Svetog Save u amfiteatru Srednjoškolskog centra "Јovan Dučić".

Foto: RTRS

Prema njenim riječima, osim rekonstrukcije amfiteatra ove škole sredstvima predsjednika Srpske, prije nekoliko godina uloženo je u fiskulturnu salu i školsko dvorište.

Ona je navela da je realizovana sanacija i rekonstrukcija objekata osnovnih škola na području Teslića, od manjih investicija vrijednih po nekoliko hiljada KM, do krupnih projekata kakav je rekonstrukcija jedne gradske škole za koju je Vlada Srbije izdvojila 600.000 KM.

- Dešava se mnogo stvari paralelno i to pokazuje da smo finansijski stabilni kao institucije Republike Srpske, da smo u stanju da realizujemo ovakve projekte i da na neki način trasiramo put za buduće projekte - rekla je Cvijanovićeva.

Ona je podsjetila na dosadašnju podršku sanaciji lokalnog doma zdravlja, nabavku sanitetskog vozila, unapređenje lokalne infrastrukture, kao i druge projekte namijenjene razvoju Teslića.

Današnjoj svečanosti prisustvovao je i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dragan Bogdanić.