latinica  ћирилица
27/01/2020 |  15:21 ⇒ 19:29 | Autor: SRNA

Đurić se nada konkretnim rješenjima

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić danas je izrazio nadu da će doći do konkretnih rješenja o obnavljanju željezničke linije Beograd-Priština.
Marko Đurić (Foto: Zoran Žestić) - Foto: TANЈUG
Marko Đurić (Foto: Zoran Žestić)Foto: TANЈUG

- Sa /specijalnim izaslanikom predsjednikom SAD Ričardom/ Grenelom smo imali sastanak o obnavljanju željezničkog saobraćaja između centralne Srbije i Kosmeta i nadam se da ćemo u predstojećem periodu doći do konkretnih rešenja, koja će olakšati kretanje ljudi i robe, a privredi i građanima donijeti korist - rekao je on.

Đurić, koji je predvodio delegaciju Beograda u Berlinu, u izjavi za Tanjug nije iznio detalje razgovora.

Sastanak predstavnika Srbije i samoproglašenog Kosova o obnavljanju željezničke veze Beograda i Prištine, na kojem su učestvovali i predstavnici nadležnih resora i eksperti za željeznicu i puteve, održan je u Berlinu, prenijeli su beogradski mediji.

U delegaciji samoproglašenog Kosova, kako su naveli mediji na albanskom, bili su direktor Odjeljenja za kopneni saobraćaj pri Ministarstvu za infrastrukturu i saobraćaj i Rame Kupeva, zadužena za putnu infrastrukturu.

Sastanak su inicirali specijalni izaslanik predsjednika SAD Ričard Grenel, koji je i ambasador SAD u Njemačkoj, te predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom nedavnog susreta u Beogradu.