latinica  ћирилица
27/01/2020 |  15:58 ⇒ 19:58 | Autor: RTRS

Podrška Vlade Srpske za projekte od životnog interesa

Opština Bileća proslavlja krsnu slavu grada i hrama- Savindan. Započeti su brojni infrastrukturni projekti i njihova realizacija je prioritet lokalne uprave, za šta će imati podršku Vlade Srpske. To je potvrdio i premijer Radovan Višković. Danas je ozvaničen završetak radova prve faze izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže.

Prva faza kapitalnog projekta, izgradnje kanalizacione i vodvodne mreže nakon mnogo kašnjenja i problema je konačno završena. Finansijska podrška za nastavak radova na ovom, ali i drugim, projektima neće izostati, kaže premijer. U ovoj godini Vlada će, za njihovu realizaciju uložiti oko milion maraka. Prioritet su izgradnja sekundarne vodovodne mreže u selu Baljci, odbojkšakog kampa "Tijana Bošković", rekonstrukcija Narodne Biblioteke.

Višković je u Bileći na svečanosti povodom krsne slave Bileće - Savindana, naglasio da je ponosan na to što je Vlada Srpske i u prethodnom periodu znatno doprinijela razvoju ove opštine.

On je najavio da će i u narednom periodu Vlada Srpske i opština Bileća zajednički realizovati ne samo infrastrukturne, nego i energetske projekte koji su značajni za stanovnike Hercegovine.

- Hercegovina mora da bude bolje povezana sa ostatkom Republike Srpske i na tom ćemo raditi u narednom periodu - naglasio je Višković.

Višković je istakao zalaganje privrednika u Hercegovini, koji obezbjeđuju egzistenciju za lokalno stanovništvo, a time i razvoj ovog područja Srpske.

Načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić istakao je na svečanosti da ono što je ostavio Sveti Sava u amanet treba da se čuva kao zjenica oka, te čestitao dobitnicima opštinskih priznanja za najzaslužnijeg pojedinca, kolektiv i sportistima opštine za 2019. godinu.

Svetosakvske svečanosti prilika su za sumiranje rezultata rada lokalne uprave, ali i dan kad se odlikuju najistaknutiji pojedinci, privrednici kolekitivi. Najviše opštinsko priznanje Svetosavka povelja posthumno je dodijeljena vojvodi Radu Radoviću, komandantu čuvenih Bilećkih dobrovoljaca, za nemjerljiv doprinos u stvaranju Republike Srpske.

- Ovo priznanje koliko pripada mom pokojnom ocu toliko pripada i svakom njegovom saborcu od Novog Grada do Trebinja - istakao je Miloš Radović.

Najsvečaniji dan Bilećani su proslavili molitveno u hramu Sv. Save. Svetu arhijersjku litrugiju služio je episkop zahmisko- hercegovački i primorski Dimitrije. Ulicama grada, po tradiciji prošla je svečana litija.

Svetosavska akademija, koja će večeras biti održana u Domi kulture, kruna je ovogodišnjih svečanosti.

Povezane vijesti:

Višković u Bileći: Vlada će nastaviti da pomaže infrastrukturne projekte (FOTO)