latinica  ћирилица
27/01/2020 |  18:59 ⇒ 19:02 | Autor: B92

Zvezda slavila u Laktašima

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Igokeu u Laktašima sa 94:79, u posljednjem meču 17. kola ABA lige.
KK Igokea- Crvena Zvezda - Foto: RTRS
KK Igokea- Crvena ZvezdaFoto: RTRS

Izabranici Dragana Šakote ostvarili su važan trijumf u borbi za plasman u plej-of fazu regionalnog takmičenja.

Crveno-bijeli imaju skor (11-6) i zauzimaju treću poziciju na tabeli, sa jednim trijumfom više od Mornara, Primorske i Cedevita Olimpije.

Igokea i Zvezda su u duel ušli raspoloženo što je rezultiralo efikasnim napadima na obje strane.

Domaći su uspijevali do polovine prvog kvartala da drže egal za favorizovanim protivnikom, međutim, Bili Beron sa dvije trojke, a zatim i sjajni alej-up Lorenza Brauna za Ognjena Dobrića dovode svoj tim do osjetnije prednosti.

Krajem prve četvrtine prvi put na parketu poslije dugo vremena bio je i Grk Stratos Perperoglu, koji je za kratko vrijeme na terenu imao jedan promašaj, izgubljenu loptu i "primljenu" blokadu od Đorđa Gagića i definitivno će mu biti potrebno vrijeme da se vrati u pravi ritam.

Drugu četvrtinu gosti su otvorili odlično, a vođstvo su uvećali Gist i Panter, sa novim trojkama.

Zvezda je svoju prednost održavala, a kraj prvog poluvremena obilježila su slobodna bacanja, sa kojima su se obje ekipe mučile do odlaska na odmor (Igokea 13/19, Zvezda 4/10).

Činilo se da će crveno-bijeli sa najvećom prednošću od +14 otići na veliku pauzu, ali je u posljednjoj sekundi trojku pogodio Majkl Grin – 37:48.

Gosti iz Beograda nastavili su i u drugom poluvremenu da povećavaju prednost, a Igokei posao je bio dodatno otežan Gagićevim 5. faulom, odnosno Talićevom povredom.

Crveno-bijeli su u jednom trenutku imali i +19, ali je Igokea u završnici uspjela da koliko-toliko smanji rezultat za konačnih – 79:94.

Aktuelne šampione je do trijumfa predvodio Lorenzo Braun sa dabl-dabl učinkom. Sjajni američki plejmejker je meč završio sa 14 poena, 10 asistencija i šest skokova.

Isto poena kao i on postigli su još Bili Beron i Vladimir Štimac, dok je najefikasniji pojedinac bio DŽejms Gist sa 17 poena.

Kod Igokee najbolji je bio Majkl Grin i Sava Lešić sa po 16, dok je Rašad Von dodao 14 poena.

U narednom kolu Zvezdu očekuje derbi sa Partizanom, dok Igokea gostuje podgoričkoj Budućnosti.

Igokea: Evans, Simeunović, Talić, Lešić, Nikolić, Grin, Von, Ilić, Kočić, Gagić, Vulić

Crvena zvezda: Kuzmić, Panter, Braun, Perperoglu, Davidovac, Beron, Dobrić, Gist, DŽenkins, Simanić, Odžo, Štimac