latinica  ћирилица
28/01/2020 |  00:58 ⇒ 10:40 | Autor: RTRS

MAC 2020: Nina Badrić pjevačica godine, Saša Matić najbolji pjevač; Senidi Golden MAC (FOTO)

Najveća i najznačajnija regionalna muzička dodjela nagrada Music Awards Ceremony održala se u beogradskoj "Štark" areni pod nazivom MAC 2020.
MAC Beograd - Foto: RTRS
MAC BeogradFoto: RTRS

Nina Badrić je dobila nagradu za pjevačicu godine, pa se zahvalila svima.

- Hvala vam najljepše, iznenađenja jesam, što ne znači da mi ovo ne pripada. Čestitam svim mojim kolegama na nominaciji. Zahvaljujem se mojoj Mariji Šerifović na velikoj podršci. Ovu nagradu ću pokloniti svim autorima koji sarađuju sa mnom. Publiko, vi ste me napravili ovakvom, vi me nosite i hvala vam na tome što vam i dalje trebam - rekla je Nina.

Nagradu za najbolju rok numeru dobio je Van Gog za numeru "Više te ne volim k'o pre".

- Hvala ti kume za ove godine plovidbe i za 50 godina prijateljstva. Poštovana publiko hvala za ovo priznanje koje ste nam dodijelili, računajte na svoju djecu i naravno na Van Gog - rekao je Đule.

Ivana Peters i Aki iz "Parnog valjka" dodijelili su ovu nagradu.

MAC Beograd (Foto: RTRS)

Nagradu za životno djelo dobio je Oliver Mandić.

- Baš mi je prijatno primiti ovu nagradu u mojim godinama, to mi baš nije prijatno. Ovu nagradu bih podijelio svim ljudima od Ljubljane do Skoplja koji se bave muzikom. Prije 35 godina sam maštao da ovako izgleda moj koncert. Hvala vlasniku ovog festivala koji je omogućio svim izvođačima da mogu ovako da predstave svoju muziku. Ovo je svjetski nivo koji se dešava kod nas, hvala vam još jednom, živi bili i uživali u mojim kolegama - istakao je Mandić.

Dobitnici nagrade za najveći uticaj na muzičku scenu regiona su Buba i DŽala.

Sara Јovanović i Ša dodijelili su nagradu za najveći uticaj na muziku regiona Bubi i DŽali.

"Parni valjak" dobio nagradu za najbolju pop-rok numeru za pjesmu "Otkud ti pravo", te se zahvalili publici.

Sergej Ćetković i "Who see" dobili su nagradu za najbolju pop kolaboraciju za pesmu "Pusti probleme".

MAC Beograd (Foto: RTRS)

Nataša Bekvalac dobila nagradu za najbolji muzički video za pjesmu "Dođi mami". 

- Drago mi je što sam osvojila ovu nagradu, ja bih vas pozvala da 14. februara dođete na moj koncert - rekla je Nataša.

Lena Kovačević ponijela je nagradu za najbolju pop numeru žeskog izvođača za pjesmu "Dubine" pa se obratila svima.

- Hvala puno, ja sam iznenađena, ova nagrada se trese. Hvala ljudima koji su preokrenuli ne samo moj nego i muzički svijet u Srbiji. "Kafe" i naš jezik se sluša i u Africi i u Turskoj! Srećan rođendan mami, mom bratu i mojoj porodici, volim vas - rekla je.

Nagradu za najbolju pop numeru muškog izvođača dobio je Petar Grašo za pjesmu "Voli me".

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam dobio nagradu za pop numeru u regiji. Hvala vam što volite moju muziku, nadam se da vas neću iznevjeriti - rekao je Grašo.

MAC Beograd (Foto: RTRS)

Nagradu za najbolji koncert dobila je Marija Šerifović za koncert "Druga strana ploče" u Beogradu. 

- Veliki pozdrav svima, dobro veče svima u Areni noćas, hvala mojoj publici, opet ćemo da oborimo rekorde, živi bili - rekla je Marija.

Јelena Rozga je najavila dodjelu nagrade za pjevača godine, a ovo priznanje je otišlo u ruke Saše Matića.

Nakon preuzimanja nagrade Saša Matić se obratio svima:

- Hvala vam najljepše. Ova nagrada više vama pripada nego meni, jer da nije vas svih ovih godina ne bi bilo ni mene. Јa ništa ne bih mijenjao ni u karijeri ni u životu, a vas ne bih mijenjao ni za šta na svijetu - rekao je Matić.

Smouk Mardeljano dobija nagradu za najbolju rep hip-hop numeru za pesmu "Hvala Hip hop", a nakon preuzimanja priznanja on se obratio svima:

- Hoću ovu nagradu da posvetim porodici Andonov. Hvala vam najlepše što ste me izglasali - dodao je on.

Saša Matić je najavio nagradu za neizbrisiv trag u narodnoj muzici, a ova titula dodijeljena je Šabanu Šauliću.

- Njegovim imenom će se zvati ova nagrada i ubuduće. Molio bih Ildu Šaulić da dođe i primi ovu nagradu - rekao je Saša Matić, a onda pozvao Ildu Šaulić da dođe na binu i preuzme nagradu.

MAC Beograd (foto:Srđan Radanović)

Nagradu za najbolju alternativnu pop numeru dobili su Buč Kesidi sa pesmom "Nema ljubavi u klubu", te su se obratili svima:

"Hvala lepo stvarno nismo očekivali da ćemo dobiti išta ove večeri. Hvala našim porodicama, prijateljima, idemo još jače".

Nagradu za najbolju narodnu folk numeru dobila je Aleksandra Prijović za pesmu "Bogata sirotinja", a nakon primanja nagrade ona se obratila svima.

- Hvala vam puno svima, želim da čestitam svim mojim kolegama i organizatorima MAC. Hvala vam još jednom, ljubim vas - rekla je ona.

Sljedeća nagrada dodijeljena je za najbolju trep numeru, a ovu nagradu ponijela je Senida za pjesmu "Mišići". Senida se odmah obratila svima:

"Hvala puno, hvala svima, znam da volite ovu pesmu, znam da je i vi volite, ja je volim još više jer je vi volite. Hajde da zadržimo te mišiće i hajde da vas čujem".

Nagradu za najbolju pop numeru benda dobio je "Magla bend" sa pesmom "Teatralno".

- Mi čekasmo, čekasmo i dočekasmo, ove godine MAC ide meni. Beograde, Srbijo, Balkan, dobili smo MAC, hvala od srca - rekao je Vladan iz "Magla benda".

Sale iz "Tropiko benda" najavio je nagradu za najbolju pop folk numeru, a ova nagrada je otišla u ruke Vlatka Lazanoskog Lazana, za pesmu "Majko".

- Zdravo Beograde i svima prisutnima, drago mi je što sam do ovog spektakla. Hvala svima koji su glasali za mene. Hoću da pozdravim sve Makedonce koji me podržavaju sve ove godine - rekao je Vlatko nakon primanja nagrade.

Nagradu za najboljeg novog izvođača dobila je Angelina za pjesmu "Pile moje".

- Ne znam šta da kažem, nisam ovo očekivala, nisam spremila govor. Ovo ništa ne bi postojalo bez vas, očekujte još pesama. Generalno takmičenje ne postoji, ali ova nagrada mi znači jer to znači da ljudi vole ono što radim. Mnogo sam se zbunila i nisam ovo očekivala. Potrudiću se maksimalno za sljedeću godinu i daću svoj maksimum - rekla je Angelina.

Ivan Zak i Nikolina Pišek najavili su nagradu za najbolju World music numeru, a ovo priznanje ponijela je grupa "Sars" za pjesmu "Ruke".

- Hvala svima koji su glasali da SARS pobijedi. Želim da poklonim mom prijatelju iz "Brkova" ovu nagradu - rekao je pjevač grupe SARS.

Saška Јanković najavila je nagradu za Јutjub zvezdu, a ovu nagradu ponijeli su Vojaž i Breskvica za pjesmu "Vrati me".

Oni su se obratili svima nakon uručenja nagrade:

"Mi stvarno nismo očekivali da ćemo uzeti bilo šta, bili smo oduševljeni što smo samo nominovani. Hvala vam puno i nastavite da nas pratite".

Dodijeljeno je i specijalno muzičko priznanje Golden MAC. Milenko Škari vlasnik i organizator MAC zahvalio se svima koji su učestvovali i koji su organizovali ovaj prestižni muzički događaj, a onda su on i Damir Handanović Golden MAC dodijelili Senidi.

Izvor: pink.rs