latinica  ћирилица
28/01/2020 |  14:07 ⇒ 14:38 | Autor: RTRS

Banjaluka: Otvoren art bioskop u Banskom dvoru (FOTO)

Od danas u Banjaluci radi art bioskop, nova scena za kulturne sadržaje u Banskom dvoru. Kamerna sala sa pedesetak sjedišta je namijenjena za projekcije dokumentarnih i studentskih filmova, tj. nekomercijalne sadržaje.
Art bioskop Banjaluka (foto:gradbanjaluka) -
Art bioskop Banjaluka (foto:gradbanjaluka)

Predstavljajući novi projekat, Mladen Matović, direktor Banskog dvora, istakao je da je ovo treći prostor u okviru Banskog dvora koji je u proteklih dvije godine otvoren za kulturne sadržaje.

- Uz ponudu kvalitetnog kulturnog programa, naše koncept zasniva se i na pokretanju novih scena za kulturne sadržaje. Ranije smo otvorili art dvorište i art terasu. Prve projekcije u art bioskopu počeće već u februaru ove godine - rekao je Matović i dodao da je 2019. bila jedna od najuspješijih godina rada Banskog dvora, sa više od 120 raznovrsnih kulturnih sadržaja.

Gradonačelnik Igor Radojičić istakao je svoje zadovoljstvo otvaranjem još jedne kulturne scene u gradu i naglasio da će art bioskop biti na raspolaganju svim građanima.

- Banski dvor je u posljednje vrijeme postao istinski epicentar dešavanja u kulturi u našem gradu. Bogati sadržaji i krcati termini tokom cijele godine pokazuju da je rukovodstvo Banskog dvora na pravom putu. Pored bogatog programskog sadržaja, radili smo i na infrastrukturnoj obnovi objekta Banskog dvora. Rekonsturisan je krov, obnovljena fasada, postavljena ambijentalna rasvjeta, a trenutno radimo na uređenju okoline Banskog dvora - rekao je Radojičić.

On je dodao za ovu godinu godinu planirana obnova nekoliko salona unutar Banskog dvora gdje bi trebalo da bude smješten budući Muzej Banjaluke.