latinica  ћирилица
28/01/2020 |  14:17 ⇒ 14:32 | Autor: SRNA

Drvar: UKC donirao Domu zdravlja lijekove i medicinski materijal

Domu zdravlja u Drvaru danas su uručeni lijekovi i medicinski materijal koje je donirao Univerzitetski klinički centar Republike Srpske.
Dom zdravlja- Drvar, donacija UKC Republike Srpske - Foto: SRNA
Dom zdravlja- Drvar, donacija UKC Republike SrpskeFoto: SRNA

Donaciju je uručio zamjenik generalnog direktora UKC-a Srpske Nenad Stevandić.

Direktor Doma zdravlja u Drvaru Јasna Tica izjavila je da je donacija UKC-a izuzetno važna za ovu zdravstvenu ustanovu.

- Sanitetski materijal koji se svakodnevno koristi i lijekovi olakšaće rad zaposlenima u Domu zdravlja i službi Hitne pomoći - rekla je Tica i dodala da i ambulanta u Bosanskom Grahovu pripada ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Ona je ukazala na to da Dom zdravlja u Drvaru radi u veoma teškim uslovima.

- Zaposlenima kasne plate devet mjeseci, veliki su dugovi prema dobavljačima i poreskoj upravi, a rad dodatno otežava loše grijanje, jer zaposleni veći dio vremena rade u hladnim prostorijama - kaže Tica.

Prema njenim riječima, najpotrebnije je da u narednom periodu budu rekonstruisane prostorije Hitne pomoći, nabavljeni medicinski aparati i materijal, a neophodna je i finansijska pomoć da bi Dom zdravlja u Drvaru normalno funkcionisao.

Tica je zahvalila UKC-u za vrijednu donaciju, kao i opštinskom rkovodstvu i kantonalnom ministru rada, zdravlja, socijalne zaštite i izbjeglih koji pružaju podršku drvarskom Domu zdravlja da može funkcionisati.

Stevandić je rekao da je cilj da u Drvaru bude napravljen mali regionalni centar bez obzira na zdravstveni sistem Livanjskog kantona.

- U Drvaru je više od 6.000 stanovnika, u Grahovu čak nema ni stalnog ljekara nego kolege iz Drvara dolaze da rade u ambulantu u Bosansko Grahovo. Mi ćemo vrlo brzo dogovoriti i sa našim Ministarstvom zdravlja da se u Drvaru stvori jedan mali regionalni centar kome treba posvetiti više pažnje - naglasio je Stevandić.

Prema njegovim riječima, UKC Republike Srpske upoznat je da je Domu zdravlja u Drvaru potrebna nova dijagnostika i rekonstrukcija Hitne pomoći da bi se u budućnosti mogao razviti u regionalni zdravstveni centar.

Uručenju donacije prisustvovali su i ministar rada, zdravlja, socijalne zaštite i izbjeglih Livanjskog kantona Vasilija Broćeta, načelnica opštine Drvar Dušica Runić, delegati iz reda Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH Dragana Damjanović i Goran Broćeta.