latinica  ћирилица
28/01/2020 |  16:51 | Autor: SRNA

Јanković: Odbačena žalba na pritvor Darku Goliću

Osnovni sud u Banjaluci odbio je žalbu na odluku o pritvoru ljekaru Darku Goliću, koji je osumnjičen za krivično djelo obljuba nad nemoćnim licem, rekao je Srni njegov advokat Јevto Јanković.
Јevto Јanković (foto: capital.ba) -
Јevto Јanković (foto: capital.ba)

Јanković je rekao da je takvu odluku donijelo Krivično vijeće Osnovnog suda Banjaluka u kojem, kako tvrdi, "jedan čovjek nije smio biti".

Prema njegovim riječima, rješenje je formalno doneseno u tužilaštvu i u sudu, a realno "na trećem mjestu".

- Ovo je pravno neosnovano, neistinito, a više od toga van svakog razuma. Pozivam javnio da svi svjedoci odu sami u tužilaštvo i kažu šta hoće. Prema našim informacijama, reći će istinu, a ta istina nama odgovara. A tu su materijalni dokazi. Da bude još gore, zamislite da pravosudni organi znaju više nego tamo gdje je čovjek radio 35 godina, od čega je 16 bio direktor - kaže Јanković.

Јanković se žalio na pritvor, smatrajući da nema osnovane sumnje da je Golić počinio djelo, kao ni dokaza da će ometati istragu.

Načelnik Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Darko Golić uhapšen je 20. januara zbog sumnje da je počinio obljubu nad tridesetšestogodišnjim muškarcem koji je bio hospitalizovan u Univerzitetskom kliničkom centru.

Goliću je jednomjesečni pritvor odredio Osnovni sud u Banjaluci zbog bojazni od uticaja na svjedoke i ponavljanja krivičnog djela.