latinica  ћирилица
28/01/2020 |  18:27 ⇒ 20:35 | Autor: RTRS

Borac u Antaliji krenuo slavljenički

Fudbaleri Borca nalaze se već drugi dan na pripremama u turskom ljetovalištu Antalija, gdje će ostati do 10. februara, a za to vrijeme odigraće pet kontrolnih utakmica.

Prva na redu je u petak, i to protiv Ruskog prvoligaša Orenburga, i to će biti pravi test da se vidi koliko i šta može ovog proljeća na dva fronta. Podsjećamo, Banjalučani su već odigrali prvu kontrolnu utakmicu u Staroj Pazovi, gdje su savladali filijalu Partizana, sastav Teleoptika (3:0).

- Radi se pakleno. Ujutru je na programu teretana, poslijepodne rad na jednom od mnogobrojnih terena. Igrači su maksimalno posvećeni svojim obavezama, i ovo je najava dobrog proljeća. Naš cilje je Evropa, ali zašto da ne, ako se ukaže prilika, i da napadnemo titulu - poručio je Branislav Krunić, šef stručnog štaba FK Borac.

A da vlada odlična atmosfera među igračima, pokazuje i podatak sa večere, kada su igrači i Stručni štab iznenadili "šefa" Krunića, koji je baš danas proslavio 41. rođendan. Mali znak pažnje, torta, ali simbolika je velika, prijateljstvo i harmonija vladaju na svakom koraku.

- Iznenadili ste me, ali hvala vam. Trudiću se da vam budem strog, ali pravičan na terenu. Već sutra nas očekuju novi izazovi. Moram i da pohvalim uslove u Antaliji, koji su fantastični, jer ovdje se sprema veliki broj ekipa, nekoliko stotina. Sa nama su u Hotelu "Titanik" Vardar iz Skoplja, Proleter Zrenjanin, TSC iz Bačke Topole, druga ekipa Zenita iz Rusije, rukometaši Vardara. Ovdje vlada prava sportska atmosfera - dodao je Krunić.

A, među fudbalere, poslije višečasovnog puta, preko Sarajeva i Beograda, koje je trajalo gotovo 40 časova, stigla je i ekspedicija novinara iz Republike Srpske, koji će boraviti sa Borcem u Antaliji. Među njima nalaze se i novinari RTRS-a.