latinica  ћирилица
29/01/2020 |  13:05 | Autor: SRNA

"Vukanović izrazio nepoštovanje prema svetom mjestu i SPC Trebinje"

Gradski odbor Socijalističke partije Trebinje osudio je nastup i djelovanje narodnog poslanika Nebojše Vukanovića prilikom posjete premijera Republike Srpske Radovana Viškovića Pravoslavnom duhovnom centru u Mrkonjićima.
Trebinje - Foto: RTRS
TrebinjeFoto: RTRS

- Tom prilikom Vukanović je svojim ponašanjem izrazio nepoštovanje, prvo, prema mjestu na kom se nalazio i prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi, a zatim i prema predstavnicima duhovnog i javnog života, a sve s ciljem sticanja političkih poena - ističe se u saopštenju iz trebinjskog odbora SP-a.

Poslanik SDS-a Nebojša Vukanović juče je svojim pitanjima neprimjerenim svetom mjestu na kojem se nalazio pokušao da isprovocira premijera Republike Srpske Radovana Viškovića prilikom posjete Mrkonjićima, rodnom mjestu Svetog Vasilija Ostroškog i lokaciji gdje se gradi pravoslavni duhovni centar.

Igumanija Pavla je ukazala da svi moraju znati da je ta lokacija duhovni centar i da se mora voditi računa kakva pitanja se postavljaju. "Pitanja iz domena politike postavljajte na drugom mjestu", poručila je igumanija Pavla.