latinica  ћирилица
29/01/2020 |  14:19 | Autor: SRNA

Eparhija podržava stav igumanije Pavle

U Eparhiji zahumsko-hercegovačkoj i primorskoj Srni je rečeno da ne bi komentarisali ponašanje poslanika SDS-a Nebojše Vukanovića u Mrkonjićima, jer je igumanija Petropavlovog manastira u Trebinju Pavla bila na mjestu događaja i iznijela stav, sa kojim se i Eparhija slaže.
Igumanija Pavla - Foto: RTRS
Igumanija PavlaFoto: RTRS

Igumanija Pavla poručila je Vukanoviću juče u Mrkonjićima da prije nego što postavi neko pitanje, treba da zna da se nalazi na svetom mjestu i da se tako prema njemu i odnosi.

-U ovom duhovnom centru u Mrkonjićima gdje je rođen Sveti Vasilije Ostroški morate da vodite računa kakva pitanja postavljate. Pitanja koja su iz domena politike ili nekih drugih stvari postavljajte na nekom drugom mjestu. Ovo je velika svetinja i tako se prema njoj treba i odnositi - rekla je igumanija Pavla.

Igumanija je rekla da za sva pitanja ima mjesta, ali se zna gdje se ona postavljaju. "Ovo mjesto nije za to i takva pitanja se ovdje ne postavljaju", naglasila je igumanija Petropavlovog manastira.

Ona je izrazila zadovoljstvo činjenicom da se u Mrkonjićima gradi duhovni centar jer će on značiti i duhovni preporod.

- Svima nama je potrebna neka duhovna obnova i o tome treba malo više da pričamo, a ne o nekim drugim stvarima i zato ponavljam - treba da budemo dostojni ovog mjesta gdje se nalazimo -  istakla je igumanija Pavla.

Poslanik SDS-a Nebojša Vukanović juče je svojim pitanjima neprimjerenim svetom mjestu na kojem se nalazio pokušao da isprovocira premijera Republike Srpske Radovana Viškovića prilikom posjete Mrkonjićima, rodnom mjestu Svetog Vasilija Ostroškog i lokaciji gdje se gradi pravoslavni duhovni centar.