latinica  ћирилица
29/01/2020 |  14:21 ⇒ 14:23 | Autor: RTRS

Banjaluka: Socijalisti formirali nezavisnu odborničku grupu (FOTO)

Odbornici Socijalističke partije u Skupštini Grada Banjaluka, Darko Milošević i Milan Milaković, koji je i potpredsjednik Skupštine, formirali su Nezavisnu odborničku grupu Socijalističke partije.
Skupština Grada Banjaluka - Foto: RTRS
Skupština Grada BanjalukaFoto: RTRS

U zahtjevu koji su uputili skupštinskom rukvodstvu, odbornici SP ističu da će u ovom formatu funkcionisati do rješavanja otvorenih pitanja unutar Socijalističke partije, a ranije su istakli da u potpunosti podržavaju zahtjeve i inicijative narodnih poslanika SP u NSRS.

Kako ističu dobri poznavaoci prilika u SP, iste inicijative u toku su i u drugim lokalnim sredinama, gdje se provode procesi formiranja nezavisnih odborničkih grupa socijalista, a zajednički stav im je da će djelovati nezavisno od rukovodstva partije dok Petar Đokić ne podnese ostavku i povuče se sa mjesta predsjednika.

Foto: RTRS

Podsjećamo, pet narodnih poslanika Socijalističke partije u Narodnoj Skupštini Srpske formirali su Nezavisni klub poslanika Socijalističke partije. Poslanici SP uputili su zahtjev za smjenu ministra rudarstva i energetike Petra Đokića, te zatražili njegovu ostavku na mjesto predsjednika partije.