latinica  ћирилица
29/01/2020 |  18:57 ⇒ 19:53 | Autor: RTRS

U Drvaru ozvaničen rad tekstilnog preduzeća: Posao za 100 radnika

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Srpske Radovan Višković otvorili su u Drvaru, pogon fabrike "Јumko" iz Vranja, za čiju je gradnju Vlada Srbije izdvojila 500 hiljada evra. Vučić je u Drvaru prisustvovao i otvaranju poslovnice Komercijalne banke i obećao pomoć drvarskom Domu zdravlja.

Otvaranje 100 radnih mjesta u Drvaru, Vučić je najavio u septembru prošle godine. Ono što je obećano, danas je i urađeno.

U novoizgrađenom "Јumkovom" pogonu zaposleno je 80 Drvarčanki. U narednom periodu biće ih primljeno još 20.

- Mnogo mi zovo znači, još jedno primanje u porodici mnogo znači. Više ću priuštiti djeci, imam troje djece - priča Gorana Trikić, radnica.

- Imam dijete sa poteškoćama u razvoju i meni ovo mnogo znači. Išla sam tri godine u Hrvatsku kao sezonski radnik - nastavlja radnica Gordana Matovinović.

Ovo je prvi put u poslijeratnom periodu da se u Drvaru otvara 100 radnih mjesta, ističu u opštinskom rukovodstvu.

- U pet mjeseci su se tolike značajne stvari desile. Sada vidimo proizvodni pogon Јumka, do prije četiri mjeseca tamo su bile ruševine - kaže Dušica Runić, načelnica opštine Drvar.

- Nakon 40 godina, ponovo se u Drvaru otvara jedan pogon u državnoj svojini, što je svakako bila posljednja nada za nas Drvarčane - navodi Goran Broćeta, srpski delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Srbija je do sada obezbijedila 925 hiljada evra za infrastrukturne projekte u Drvaru.

- Ono što smo rekli, to smo i uradili. U svakoj opštini u Reublici Srpskoj radimo neki važan projekat, to se nikad nije dešavalo. Radimo ili školu, ili dom zdravlja, ili vrtić, negdje fabriku, negdje puteve - rekao je Vučić.

Vlada Srpske neće zaboraviti Srbe u Livanjskom kantonu, poručuje premijer Radovan Višković.

- Ova pomoć koja dolazi garant je opstanka ovih ljudi na njihovim vjekovnim ognjištima. Mi ćemo pomagati zajedno gdje god ima Srba - zaključio je premijer Srpske Radovan Višković.

Zoran Tegeltija, predsjedavajući Savjeta ministara BiH, nagalsio je da je dobro za građane ovih sredina da se ovom projektu podrške Vlade Srpske pridružila i Vlada Srbije.

Vučić i Višković prisustvovali su i zvaničnom otvaranju poslovnice Komercijalne banke, obišli su Spomen-kompleks "25. maj" i drvarski Dom zdravlja.

- Mi smo dobili obećanje od gospodina Vučića i od Vlade Srpske da ćemo dobiti finansijsku pomoć i pomoć u vidu rekonstrukcije postojećih objekata u Domu zdravlja Drvar - istakla je Јasna Tica, direktorka Doma zdravlja Drvar.

Nakon Drvara, podrška i Foči, gdje će Srpska i Srbija uskoro ozvaničiti pripremu izgradnje hidrocentrale Buk Bijela.

Povezane vijesti:

Vučić posjetio Mrkonjić Grad i Drvar: Srbija uvijek uz svoj narod

Posjeta Aleksandra Vučića Drvaru
Foto: RTRS

Posjeta Aleksandra Vučića Drvaru
Foto: RTRS

Posjeta Aleksandra Vučića Drvaru
Foto: RTRS

Vučić u Drvaru - Otvaranje Komercijalne banke
Foto: RTRS

Posjeta Aleksandra Vučića Drvaru
Foto: RTRS

Posjeta Aleksandra Vučića Drvaru
Foto: RTRS

Posjeta Aleksandra Vučića Drvaru
Foto: RTRS

Posjeta Aleksandra Vučića Drvaru
Foto: RTRS