latinica  ћирилица
09/02/2020 |  14:28 ⇒ 19:22 | Autor: RTRS

Poznata imena uhapšenih u akciji "Kavez"

Četrnaest lica uhapšeno je do sada u policijskoj akciji "Kavez", koja je provedena na području Banjaluke, Zvornika, Bijeljine i Doboja. U ovoj akciji oduzeta određena količina marihuane, heroina i metadona, oružje, te oko 7.000 KM, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.
Privođenje uhapšenih - Foto: RTRS
Privođenje uhapšenihFoto: RTRS

Uhapšena su lica čiji su inicijali S.Č, D.N, L.G, B.M, B.M, G.M, R.S, V.Đ, V.M, M.B, M.Z, M.S, M.M. i M.M.

Kako RTRS nezvanično saznaje uhapšeni su Savo Čolić, Narančić Dragan, Lora Glušica, Branimir Marsenić, Mudrinić Bojan, Mirković Goran, Stanković Radovan, Vinko Đurić, Malić Vladimir, Bujak Marija, Zurnić Milorad, Samardžić Milenko, Malić Mladinko i Miljević Marko.

Kako saznajemo devet lica trenutno je lišenih slobode u prostorijama UO TK, jedno lice u PU Zvornik, jedno lice u PU Bijeljina, te dva u PU Banjaluka.

- Akcija je započeta u avgustu prošle godine, započlela je Uprava za organizovani i teški kriminalitet preduzimanjem posebnih mjera i radnji - istakla je za RTRS Danica Gnjatović, potparol Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Do sada su izvršeni pretresi na 11 lokacija na području Banjaluke, Zvornika, Bijeljine i Doboja. Oduzeta je određena količina marihuane, heroina i metadona, oružja i naoružanja, više digitalnih vaga za precizno mjerenje, veći broj drobilica za mrvljenje marihuane, oko 7.000 KM, mobilni telefoni i slično.

Operativna akcija kodnog naziva "Kavez" počela je jutros. Do sada je dokumentovano 14 krivičnih djela neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga i jedno krivično djelo omogućavanje uživanja opojnih droga, saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.

Akcijom "Kavez" rukovodi Uprava za organizirani i teški kriminalitet, a sprovodi se u saradnji sa policijskim upravama Banjaluka, Zvornik, Bijeljina i Doboj, te pripadnicima Specijalne antiteorirističke jedinice i Јedinice žandarmerije

Akcija se sprovodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Povezane vijesti:

Zaplijenjene razne vrste narkotika u akciji "Kavez" (FOTO/VIDEO)

U akciji "Kavez" uhapšeno 12 lica, zaplijenjeno oružje (FOTO/VIDEO)

Policija sprovodi akciju "Kavez", pretresi u četiri grada (FOTO)