latinica  ћирилица
09/02/2020 |  17:29 ⇒ 19:49 | Autor: RTRS

Višegrad: Molitvena litija podrške vjernicima SPC u Crnoj Gori (FOTO)

Molitvena litija podrške vjernicima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, organizovana je i u Višegradu, od manastira Dobrun do Hrama Svetog cara Lazara. Na litiji je učestvovalo oko hiljadu vjernika.

Snažna poruka poslata je iz Višegrad od vjerujućeg naroda –zajedno ćemo istrajati u odbrani svetinja u Crnoj Gori

Litiju dugu 12 kilometara organizovali su bratstvo višegradskih parohija i manastira.

Višegrad (Foto: SRNA)

- Nadamo se da će im naša podrška značiti kao što nama znači ovo zvono koje ukrašava i koje se svakog dana oglašava u našem svetom hramu koje je prilog naše braće iz Crne Gore. I nadam se da će ono dugo zvoniti u našim i njihovim srcima. Kao što se čuje pored Drine nadamo se da će se čuti i na Romaniji i na Cetinju i da će u miru pozivati vjernike na sveto bogosluženje - naglasio je sveštenik Savo Trivkovič.

Monah Serafim je naglasio da Crkva, kada podučava narod, daje primjer da su svi velika porodica da bi tako shvatili bliskost i ljubav koja treba da postoji.

Višegrad (Foto: RTRS)

- Ovo što se dešava danas u Crnoj Gori ne može proći mimo nas. Da ne saosjećamo sa našom braćom i sestrama koji tamo žive - dodao je on.

Svijesni duhovnog značaja svetinja u Crnoj Gori Višegrađani nastavljaju da molitveno bodre svoju pravoslavnu braću od Pljevalja i Berana do Јadranskog mora

Povezane vijesti:

Litija Srba iz Hercegovine za pravoslavni narod u Crnoj Gori (FOTO)