latinica  ћирилица
09/02/2020 |  21:42 | Autor: SRNA

Tužilaštvo traži pritvor za uhapšene u "Kraun plazi"

Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je pritvor za četvoricu uhapšenih u beogradskom hotelu "Kraun plaza" zbog nedozvoljenog nošenja oružja.
Više javno tužilaštvo u Beogradu - Foto: TANЈUG
Više javno tužilaštvo u BeograduFoto: TANЈUG

Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudu da im odredi pritvor zbog opasnosti od bjekstva, da ne bi uticali na svjedoke, a jednom od okrivljenih i da ne bi ponovio krivično djelo, rekla je portparol tužilaštva Irena Bjeloš za Tanjug.

Mediji su ranije prenijeli da je riječ o tri crnogorska državljana iz Podgorice, navodno bliska "škaljrskom klanu", čiji su inicijali N.M. /35/, M.M. /27/ i B.A. /35/ iz Podgorice, kao i S. K. /42/ iz Banjaluke.

Sva četvorica su na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu negirali da su izvršili krivično djelo, ali su odbili da detaljno izlože svoju odbranu.

Oni su uhapšeni u petak uveče, a prilikom pretresa na krovu hotela pronađen je pištolj za koji se sumnja da pripada jednom od osumnjičenih.

N.M. i M.M. bili su redovno prijavljeni u hotelu, dok su se druga dvojica, navodno, skrivala, prenose beogradski mediji.

Sumnja se da su se našli u beogradskom hotelu da bi se dogovorili o osveti za nedavno ranjenog Podgoričanina čiji su inicijali I.K. /35/.

On je ranjen u Zeti 28. januara kada je, zasad nepoznati napadač, u njegov automobil ispalio oko 30 metaka.