latinica  ћирилица
10/02/2020 |  11:36 ⇒ 20:14 | Autor: SRNA

Narednih dana promjenljivo do pretežno oblačno

U Republici Srpskoj narednih dana biće promjenljivo do pretežno oblačno vrijeme uz sunčane intervale, dok se u petak, 14. februara, očekuje kiša, a na planinama snijeg.

Sutra ujutru biće pretežno oblačno, dok su u centralnom pojasu i na sjeverozapadu mogući i sunčani intervali. Na zapadu i sjeveru relativno toplo, na istoku svježije, a u kotlinama moguć slab mraz.

Tokom dana ostaje promjenljivo oblačno, prolazno sa kojom kapi kiše na zapadu i jugozapadu, a zatim pljuskom ili kratkotrajnom slabom kišom na sjeveroistoku, istoku i jugu.

Prema večeri i u noći raslojavanje oblačnosti u većini predjela uz suvo vrijeme. Јedino na istoku uz rijeku Drinu moguće po koja pahulja na planinama, a kratkotrajna kiša ili ledena kiša u kotlinama.

Јutarnja temperatura od šest do 11 stepeni Celzijusovih, na planinama i po kotlinama na istoku od minus jedan. Najviša dnevna od 10 do 15, na planinama od tri stepena.

U srijedu, 12. februara, jutru pretežno oblačno u istočnim i južnim krajevima, sa manje oblaka na sjeveru. Tokom dana promjenljivo oblačno vrijeme uz sunčane periode a više oblačnosti biće u južnijim krajevima, navodi se na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Kasnije poslijepodne i predveče na jugu Hercegovine postojaće uslovi za kišu, a tokom noći na četvrtak i uslova za poneku pahulju snijega u višim predjelima na istoku.

Јutarnja temperatura vazduha od dva do šest, na planinama oko minus tri, na jugu oko devet stepeni. Najviša dnevna od sedam do 12, na planinama od dva, na jugu oko 14 stepeni Celzijusa.

U četvrtak, 13. februara, jutro će biti promjenljivo do pretežno oblačno i uglavnom suvo. Na istoku oblačno. Tokom dana postepeno smanjenje oblačnosti uz sve duže sunčane periode, poslijepodne ponovo oblačnije posebno u južnoj polovini zemlje i na istoku gdje će postojati uslovi za po koji pljusak ili kraći period slabe kiše.

Јutarnja temperatura od nula do četiri, na planinama od minus tri, na jugu oko devet stepeni. Najviša dnevna od sedam do 12, na planinama od dva, na jugu oko 14 stepeni Celzijusovih.

U petak, 14. februara, u toku noći doći će do naoblačenja sa zapada. Ujutro s mjestimičnom kišom, češćom od krajnjeg zapada preko jugozapada do juga, te na sjeveru.

Tokom dana prolazno jača kiša na zapadu i sjeveru, a popodne u centralnom pojasu, dok se na planinama očekuje snijeg.

Јutarnja temperatura vazduha od nula do četiri, na planinama od minus tri, na jugu oko devet stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura od četiri do devet, na planinama od nula stepeni Celzijusovih.