latinica  ћирилица
10/02/2020 |  13:27 ⇒ 13:32 | Autor: ATV

Da li se PDP skriva iza zahtjeva da se Đukanović proglasi personom non grata?

Predstavnici Udruženje građana Petrićevac predali su danas gradskoj skupštini prijedlog da se predsjednik Crne Gore Milo Đukanović proglasi personom non grata u Banjaluci.
Pavle Knežević (Foto: ATV) -
Pavle Knežević (Foto: ATV)

U ime udruženja, prijedlog je predao Pavle Knežević, kojeg su mediji ranije dovodili u vezu sa PDP-om i predsjednikom Gradskog odbora PDP-a Draškom Stanivukovićem.

Knežević, koji je danas potvrdio da je ovih dana bio na PDP-ovom sastanku za izbor kandidata za lokalne izbore, u izjavi novinarima rekao da je "prijedlog predao u ime udruženja Petrićevac, a ne PDP-a".

"Po ugledu na Sarajevo, koji je Petara Handkea proglasio personom non grata, tražimo da i Banjaluka proglasi Đukanovića zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovjesti u Crnoj Gori", rekao je Knežević.

Odgovarajući na novinarska pitanja, Knežević je negirao da je aktivista PDP-a, ali je, istovremeno, potvrdio da je 1. februara ove godine prisustvovao sastanku na kojem je Gradski odbor PDP-a birao kandidatate za odbornike na predstojećim lokalnim izborima.

Fotografije sa ovog sastanka objavio je sam Draško Stanivuković, uz tvrdnju da se "svaki od 46 prisutnih kandidata mora dokazati kroz rad na terenu i razne inicijative da bi bio na listi PDP-a".

On je kazao da, bez obzira na to, neće biti kandidat ove partije i da "jedino može biti kandidat Udruženja građana Petrićevac".