latinica  ћирилица
10/02/2020 |  13:56 ⇒ 19:49 | Autor: SRNA

Livne: Ljekari na UKC-u znanjem mogu parirati svjetskim stručnjacima

Predsjednik Јevrejskog kulturnog centra u Banjaluci Arie Livne izrazio je zadovoljstvo zdravstvenom uslugom koju je dobio na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, ističući da kao pacijent koji se liječio u najmodernijim ustanovama u svijetu može reći da su ljekari koji rade u UKC-u izvanredni.

- Kao pacijent koji će uskoro napuniti 100 godina sa bogatim životnim iskustvom i nakon liječenja u najmodernijim bolnicama širom svijeta, o Onkološkom odjeljenju na kojem se liječim mogu reći samo najbolje - rekao je Livne novinarima u Banjaluci.

On je dodao da su mu i uvaženi prefosori u Izraelu potvrdili da na UKC-u rade ljekari koji znaju isto kao i ljekari u toj zemlji.

- Nemojte vjerovati u te priče da je negdje vani, kao na primjer u Izraelu, mnogo bolje u oblasti medicine. To je skupa zabava i mislim da možemo biti ponosni na UKC i na sve šta je ovdje urađeno - rekao je Livne.

On kaže da ne hvali ovu ustanovu zato što ga je neko zamolio, već zato što tako misli i osjeća.

- Medicina je danas veoma skupa, toliko da se teško i Amerika, a kamoli Republika Srpska, sa tim može nositi, jer se javljaju nova tehnološka sredstva koja su veoma skupa - rekao je Livne.

On je istakao da mnogo voli Banjaluku, a kada bi imao 70 godina i mogao da bira gdje će da živi, odabrao bi ovaj grad.

Livne je Banjalučanima, ali i mladima širom Srpske, poručio da ne treba da razmišljaju o odlasku, jer gdje god da odu biće stranci.

On kaže da je razlog njegove dugovječnosti sreća, jer je tokom života preživio mnogo teškoća, bio u logoru, te zatvaran kao politički krivac.

Livne ističe da mu je jedina želja da doživi da mu se porodi kćerka.

Radijacioni onkolog iz Centra za radioterapiju Banjaluka Goran Marošević rekao je da se Livne liječio u Centru savremenom radioterapijom koja podrazumijeva liječenje pacijenata radioterapijskim tehnikama najnovijeg datuma, uz maksimalnu poštedu okolnog tkiva.

- Stalno radimo na obnavljanju opreme i edukaciji kadra, ali je i multidisciplinarni rad veoma značajan, jer naše pacijente liječimo u saradnji sa klinikama UKC-a Srpske - naveo je Marošević.

Generalni direktor UKC-a Srpske Vlado Đajić rekao je da ova ustanova zadovoljava sve kriterijume koje imaju i najsavremeniji centri u svijetu, kako prostorno, tako opremom i kadrovski.

- Mnogo radimo i na edukaciji našeg kadra koji odlazi u zdravstvene ustanove širom svijeta na učenje, ali i veliki stručnjaci dolaze kod nas i izvode komplikovane zahvate - naglasio je Đajić.