latinica  ћирилица
10/02/2020 |  16:03 ⇒ 18:07 | Autor: RTRS

Pale dobilo Turističku organizaciju

Viši privredni sud u Banjaluci donio je odluku o upisu u sudski registar i rješenje o registraciji opštinske Turističke organizacije Pale.
Boško Јugović i Dragan Јakić - Foto: SRNA
Boško Јugović i Dragan ЈakićFoto: SRNA

Sud je odbacio žalbu grada Istočno Sarajevo i Turističke organizacije Јahorina.

Sudski proces koji je zbog osnivanja Turističke organizacije Pale, trajao skoro godinu dana, dobio je konačan epilog. Žalba grada Istočno Sarajevo i gradske Turističke organizacije odbijena je 28. januara i prvostepeni organ, Osnovni privredni sud u Istočnom Sarajevu donio je odluku o formiranju turističke organizacije Pale.

- Sada je ta odluka konačna i pravosnažna. Od danas Turistička organizacija Pale zvanično postoji, postojala je ona i prije, to je zaista na ponos svih nas, prije svega mene kao načelnika opštinske uprave i svih građana Pala - rekao je Boško Јugović, načelnik opštine Pale.

Rukovodstvo opštine, odluku smatra pravilnom, s obzirom na činjenicu da opština Pale posjeduje 90 odsto turističkih potencijala na području Grada Istočno Sarajevo.

- Imaće šta da rade i treba mnogo rada i truda, ono što smo do sad radili treba samo nastaviti - naveo je Јugović.

Na mjesto vršioca dužnosti direktora, izabran je Dragan Јakić, koji je turističku organizaciju Јahorina pozvao na saradnju, da bi zajednički radili na promociji opštine Pale, Grada Istočno Sarajevo i Republike Srpske.

- Dok je trajao proces, a trajao je dugo, jednim dijelom smo bili spriječeni da obavljamo naše aktivnosti. Ipak smo uspjeli da organizujemo jednomjesečnu manifestaciju "Snježna čarolija" gdje smo prodali 4.000 karata, a novac će biti usmjeren u humanitarne svrhe - napomenuo je Јakić.

Iz turističke organizacije Јahorina poručuju da će uraditi reviziju kompletnog slučaja nakon što proces bude potpuno okončan.

- Prvo ćemo sačekati da se sve zakonske odnosno pravne procedure završe i onda ćemo sjesti za sto da razgovaramo - rekao je Igor Tošić, direktor Turističke organizacije Јahorina. 

Na sjednici Skupštine opštine Pale, 30. maja donesena je odluka o osnivanju opštinske Turističke organizacije, radi promocije turističkih proizvoda, podsticanja i razvijanja svijesti o značaju turizma.