latinica  ћирилица
10/02/2020 |  17:28 ⇒ 18:16 | Autor: RTRS

Pomoć školama u Modriči

U toku je prva faza projekta koji će, kroz dodjelu didaktičke opreme za nastavu fizičkog vaspitanja u vrijednosti od 60.000 KM, biti realizovan u svim školama u Srpskoj. Pomoć Ministarstva porodice omladine i sporta danas je uručena osnovnim školama u Modriči.

Razni sportski predmeti i pomagala vrijedna 6.000 KM, dobro su došli učenicima i nastavnicima osnovnih škola u Modriči.

- Ova donacija će pomoći nastavnicima da na kvalitetniji način organizuju nastavu fizičkog vasipanja i časove slobodnih aktivnosti u školama - naveo je Zlatko Lazić, direktor OŠ "Sveti Sava" iz Modriče.

Modriča je grad sporta, u šta se godišnje iz lokalnog budžeta ulaže oko 230.000 KM. Finansiraju se sporstke aktivnosti, organizjuu razna takmičenja i odražavaju sportski objekti na području opštine. Zato ovdje kažu da svaka marka uložena u sport - ima svoj značaj.

- Cilj je da sport nadvlada poroke, odnosno da djecu privučemo sportu - lopti, mreži, košarci... To je mnogo bolje nego da dijete prepustimo "ulici" i veoma sam zahvalan na ovoj donaciji - rekao je načelnik opštine Mladen Krekić.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta prošle godine je finansiralo devet projekata u Modriči, u koje je uložilo 38.000 KM.

- Dva-tri projekta pokrivaju razvoj sportske infastrukture, a ostali projekti su namijenjeni sportskim organizacijama i sportskim pojedincima - naveo je Mario Đuran iz ovog ministarstva.

I u ovoj godini je predviđeno da opština Modriča i resorno minisratsvo u razvoj sporta ulože oko 300.000 KM.