latinica  ћирилица
11/02/2020 |  09:57 ⇒ 11:15 | Autor: SRNA

Objavljen poreski kalendar za ovu godinu

Poreska uprava Republike Srpske objavila je na svojoj internet stranici "Poreski kalendar za 2020. godinu", u kojem sva pravna lica, preduzetnici i građani mogu vidjeti rokove za podnošenje poreskih prijava, ali i plaćanje poreskih obaveza, saopšteno je iz Uprave.
Poreska uprava Republike Srpske - Foto: RTRS
Poreska uprava Republike SrpskeFoto: RTRS

Poreska uprava Srpske početkom svake godine objavljuje "poreski kalendar" sa ciljem da se poreskim obveznicima pomogne u pravovremenom izvršavanju poreskih obaveza, kako bi izbjegli eventualne sankcije zbog propuštanja rokova, pojasnili su iz Uprave.

- Kažnjavanje svakako nije cilj Poreske uprave Srpske, već da bude partner i institucija koja stoji na raspolaganju poreskim obveznicima - navodi se u saopštenju.

Tako pravna, te fizička lica i preduzetnici na početnoj strani internet stranice Poreske uprave Republike Srpske /www.poreskaupravars.org/, u rubrici "Poreski kalendar", između ostalog mogu pogledati kada ističu rokovi za podnošenje godišnjih i mjesečnih poreskih prijava, prijava za takse i naknade, kao i za plaćanje prijavljenih obaveza.

U okviru ovog kalendara, poreskim obveznicima je u posebnoj koloni naznačena i vrsta prihoda koji se uplaćuje, ali i da li se sredstva uplaćuju na račun javnih prihoda Republike Srpske ili opštine/grada, te obrazac na kojem se prijava podnosi.

Iz Uprave pozivaju poreske obveznike u Srpskoj da poštuju rokove definisane u ovogodišnjem poreskom kalendaru, te da na vrijeme podnose poreske prijave, ali i da u zadatim rokovima plate zakonski propisane poreske obaveze.