latinica  ћирилица
11/02/2020 |  10:23 ⇒ 11:52 | Autor: SRNA

Predložen pritvor za pet lica uhapšenih u akciji "Kavez" (FOTO)

Tužilac banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva predložio je pritvor za pet lica osumnjičenih za prodaju droge na području Banjaluke zbog opasnosti od bjekstva i bojazni da bi boravkom na slobodi ometali krivični postupak uticajem na svjedoke, te ponovili krivično djelo.

Pritvor je predložen za Savu Čolića /32/, Dragana Narančića /27/, Loru Glušicu /21/ i Radovana Stankovića /49/ iz Banjaluke, te Vinka Đurića /32/ iz Doboja, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Akcija "Kavez" (Foto: SRNA)

U tužilaštvu su istakli da su osumnjičeni od avgusta 2019. do februara 2020. godine posredovali u prodaji i kupovini, te stavljali u promet heroin, marihuanu, spid i druge vrste droge na području Banjaluke.

U akciji "Kavez" čiji je cilj bio razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila proizvodnjom i prometom droge uhapšeno je 14 lica, a Uprava Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za organizovani i teški kriminalitet dostavila je juče Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka izvještaj protiv 12 lica od kojih je sedmoro pušteno da se brane sa slobode.

Akcija "Kavez" (Foto: SRNA)

Akcija "Kavez" izvedena je u nedjelju, 9. februara, a policijski službenici su zaplijenili oko 300 grama marihuane, 10 grama heroina, 24 mililitra tečnog metadona, četiri pištolja, oko 2.000 KM, oko 2.400 evra, više digitalnih vaga za precizno mjerenje, veći broj drobilica za mrvljenje marihuane, te više mobilnih telefona, SIM kartica i rokovnika.

Akciju su sproveli policijski službenici Uprave MUP-a za organizovani i teški kriminalitet u saradnji sa službenicima policijskih uprava Banjaluka, Zvornik, Bijeljina i Doboj, te pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice i Јedinice žandarmerije, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.