latinica  ћирилица
11/02/2020 |  14:04 ⇒ 14:38 | Autor: SRNA

Vlasenica: Sredstvima Vlade Srbije i opštine obnovljene školske učionice

U Vlasenici je danas svečano obilježen završetak projekta sanacije i opremanja učionica u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" za koji je Vlada Srbije obezbijedila 100.000, a opštinske vlasti 20.000 KM.
Vlasenica - Foto: SRNA
VlasenicaFoto: SRNA

Direktorka ove ustanove Danka Kezunović rekla je novinarima da je obavljena sanacija svih podova u školskim učionicama i da su opremljene prostorije za učenike prvih razreda, koji su do sada nastavu pohađali u Predškolskoj ustanovi "Prvi koraci".

Ona je objasnila da je škola izgrađena početkom šezdesetih godina prošlog vijeka, te da od tada do danas podovi nisu obnavljani.

- Način gradnje je tada bio drugačji nego danas, pa smo, u međuvremenu imali velikih problema s podovima i vlagom u većini učionica, posebno u prizemlju - rekla je Kezunovićeva.

Načelnik Vlasenice Miroslav Kraljević rekao je novinarima da ovaj projekat predstavlja nastavak aktivnosti koje su opštinske vlasti pokrenule u Vlasenici prije četiri godine, kada je u pitanju obrazovanje.

- Krenuli smo u jačanje obrazovnih kapaciteta od najnižeg do najvišeg nivoa, od vrtića, pa preko osnovnog i srednjeg obrazovanja, do fakulteta. Opština Vlasenica, uz pomoć Vlade Republike Srpske i Vlade Srbije je uložila značajna sredstva da se stvore što bolji uslovi za đake, nastavnike i sve koji rade u školama - rekao je Kraljević.

On je dodao da će u narednom periodu biti neophodno da se učionice obnove i novim namještajem, te da se s tim u vezi već obratio nadležnim institucijama Republike Srpske.

Radove u školi obavila je bijeljinska firma "Buk-promet".

Nastavu u školi u Vlasenici ove godine pohađa 690 učenika, od kojih je 67 prvačića.