latinica  ћирилица
11/02/2020 |  16:45 | Autor: SRNA

Osumnjičeni za proganjanje pušten iz pritvora

Muškarac čiji su inicijali F.H. Iz Novog Pazara koji je uhapšen jer je uhodio osamnaestogodišnje lice iz Istočnog Sarajeva, pušten je na slobodu jer nije bilo više osnova za njegovo zadržavanje.
Policija Republike Srpske - Foto: RTRS
Policija Republike SrpskeFoto: RTRS

Srna saznaje da je riječ o šezdesetšestogodišnjem Fehimu Hamušu.

Portparol Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović rekla je Srni da je uz saglasnost tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu lice kriminalistički obrađeno, nakon čega je Tužilaštvu dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu proganjanje.

- Nakon svih navoda plasiranih na društvenim mrežama o događaju o kojem je 31. januara Policijska uprava Istočno Sarajevo informisala javnost saopštenjem, ističemo da je 30. januara Policijska stanica Istočno Sarajevo primila prijavu da je nepoznati muškarac uhodio osamnestogodišnje lice u Istočnom Sarajevu - navela je Stokanovićeva.

Ona je istakla da je brzom intervencijom osumnjičeni muškarac pronađen i uhapšen.

Stokanovićeva je naglasila da, osim ove, Policijska uprava Istočno Sarajevo nije više primila nijednu prijavu o ovakvim i sličnim događajima.

Ona je napomenula da policijski službenici sprovode sve preventivne mjere i radnje na zaštiti svih građana, sa posebnim akcentom na djecu školskog uzrasta.

- Ukoliko bude prijava postupaćemo u skladu sa zakonom i smatramo da nema razloga za zabrinutost i širenje panike - rekla je Stokanovićeva.