latinica  ћирилица
11/02/2020 |  19:26 ⇒ 19:59 | Autor: SRNA

Tegeltija: Očekujem kompromis u vezi sa usvajanjem strategije

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je danas da očekuje kompromis u BiH u vezi sa usvajanjem revidirane strategije za procesuiranje ratnih zločina.

- Ova strategija je bila uvrštena na dnevni red prethodne sjednice Savjeta ministara i skinuta na zahtjev bošnjačke strane - rekao je Tegeltija novinarima tokom posjete Bijeljini.

On je izrazio nadu da će biti dovoljno spremnosti za usvajanje tog dokumenta, ističući da su ga usaglasili stručnjaci unutar BiH.

- Nastavićemo konsultacije, usvajanje revidirane strategije za procesuiranje ratnih zločina je jedan od 14 ključnih prioriteta koje BiH treba da ispuni u procesu pridruživanja EU - naveo je Tegeltija.

Predsjedavajući Savjeta ministara je najavio da će i dalje predlagati ovu stategiju i rekao da o tome očekuje kompromis.

- Nažalost, sada neki putem medija šalju poruke u vezi sa tom strategijom, a mislim da se stvari ne usaglašavaju posredstvom medija, već da se usaglašavaju na sastancima onih koji su nadležni za to - poručio je Tegeltija.