latinica  ћирилица
12/02/2020 |  11:27 | Autor: SRNA

Pronađeno šest kilograma marihuane, uhapšeno jedno lice

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo na području opštine Novi Grad oduzeli su šest kilograma marihuane i uhapsili lice čiji su inicijali A.D.
Policija FBiH - Foto: RTRS
Policija FBiHFoto: RTRS

Marihuana je pronađena prilikom pretresa kuće i pratećih prostorija na području sarajevske opštine Novo Sarajevo, a koje koristi uhapšeno lice.

Ovo lice je uhapšeno juče, zbog postojanja sumnje da je počinilo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Nakon završene kriminalističke obrade, navedeno lice će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predato u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu.

U saopštenju je navedeno da je policija juče uhapsila i tridesetjednogodišnjeg muškarca čiji su inicijali D.P. zbog sumnje da je počinio tešku krađu.

On je u nedjelju, 9. februara, u Ulici Muse Ćazima Ćatića, sarajevska opšina Stari Grad, ukrao putničko motorno vozilo "hjundai" - vlasništvo lica iz Poljske čiji su inicijali P.M.

Kod D.P. su prilikom pretresa pronađeni objektiv i futrola digitalnog foto-aparata.

- Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela - naveli su iz kantonalnog MUP-a.

U saopštenju je navedeno da su sinoć u opštinama Novi Grad i Novo Sarajevo opljačkane dvije prodavnice - "Slatka kuća" i "Deni prom", iz kojih su ukradene određene sume novca.

Iz MUP-a su naveli da je nepoznato lice prilikom obje pljačke uz prijetnju nožem ukralo novac, a zatim se udaljilo u nepoznatom pravcu.

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih dijela, identifikaciji i pronalasku počinilaca.