latinica  ћирилица
12/02/2020 |  17:44 ⇒ 18:27 | Autor: RTRS

Kovačević: Ne učestvujemo u stranačkim podjelama, važna samo Srpska

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević izjavio je, danas, povodom odluke da Republika Srpska obustavlja rad u odlučivanju o bilo kojem pitanju iz nadležnosti organa BiH dok se ne usvoji novi zakon o Ustavnom sudu, da ova stranka ne učestuvuje u stranačkim podjelama.

Istakao da je važna samo Republika Srpska.

- Rukovodstvo Republike Srpske nije natjerano na donošenje bilo kakve odluke iz jednostavnog razloga što rukovodstvo Srpske ne donosi ni jednu odluku na osnovu bilo čijih želja, već isključivo na osnovu nacionalnih i državih interese Republike Srpske - rekao je on za RTRS.

Podsjetio je da je rukovodstvo Srpske i u ranijem periodu donosilo identične odluke.

- Ali u tim situacijama nismo nailazili na podršku Mirka Šarovića i SDS-a, što smo sad ipak prvi put dobili - izjavio je on.

Naglasio je da SNSD smatra da je ovo jedan istorijski momenat.

- Ovaj trenutak zahtijeva nacionalno jedinstvo svih relevantnih političkih faktora i iz tog razloga smo zahvalni SDS-u što je podržao ove za nas jako značajne odluke - zaključio je Kovačević.,

Podsjećamo, da je Šarović poručio da je jučerašnjim glasnim otvaranjem pitanja ugrožavanja interesa Republike Srpske u javnosti, natjerao SNSD da reaguje i adekvatno odgovori na odluku Ustavnog suda BiH o poljoprivrednom zemljištu.