latinica  ћирилица
12/02/2020 |  19:08 ⇒ 19:09 | Autor: SRNA

Vulin: Crnogorski ministar Bošković ne zna za stid

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin rekao je da se crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković koji ga je uporedio sa nacistima ničega ne stidi i da vrijeđa žrtve nacizma.
Aleksandar Vulin - Foto: RTRS
Aleksandar VulinFoto: RTRS

- Boškovića mnogi potcijenjuju i podsmijavaju mu se. Greše. Boj se, ne onog koji se ničeg ne boji, već onog koji se ničega ne stidi. On stid upoznao nije. Bošković bez i malo stida vrijeđa sve žrtve nacizma. Za potrebe male pakosti čini veliku štetu svim antifašistima Crne Gore i svim žrtvama nacizma - naveo je Vulin.

On je istakao da neće odgovoriti Boškoviću istom mjerom jer ništa u savremenom svijetu ne može da se uporedi sa nacističkim užasima.

- Srbi su od nacizma mnogo propatili, a otpor Srba nacistima može da bude primjer i mnogo mlađim nacijama - rekao je Vulin, povodom Boškovićeve izjave da "nacional-socijalizam koji u posljednje vrijeme isijava iz ministra Vulina najviše škodi interesima Srbije", kao i da je Vulinovo ponašanje prilikom posjete Crnoj Gori tragikomično.

Vulin ocjenjuje da je, u stvari, tragikomično to kada na grob ubijenog ministra odbrane zajedničke države Srbije i Crne Gore ne dođe ministar odbrane Crne Gore.

- Kada za pokušaj sprečavanja dolaska delegacije iz Srbije ministar odbrane okrivi Ministarstvo kulture to je komično. Kada ministar Crne Gore misli da može da ponizi mitropolita Srpske pravoslavne crkve to je tužno - ističe Vulin.

On je naglasio da poštuje Crnu Goru i divi se njenoj slavnoj istoriji ispisanoj u bojevima za slobodu Srba, a da Njegovo visokopreosveštenstvo crnogorsko-primorskog Amfilohija pažljivo sluša i kada ga hvali i kada ga kori, prenijeli su beogradski mediji.

- Rovčanima zahvaljujem što su mi na Pavlovom grobu rekli da je svako njihovo ognjište i moje i da me čekaju bez najave i dozvola. Ne znam da li su Rovčani time postali hibridna pretnja, ali znam da nisu nikada prestali da budu Srbi - kaže Vulin.