latinica  ћирилица
13/02/2020 |  09:36 | Autor: RTS

Јokićev dabl-dabl u dramatičnom porazu od Lejkersa

Košarkaši Lejkersa na gostovanju nadigrali Denver sa 120:116 (111:111) poslije dramatičnog produžetka. Nikola Јokić imao dvostruki dvocifreni učinak sa 22 poena, 11 skokova i 6 asistencija.
Nikola Јokić (foto: twitter.com / BleacherReport) -
Nikola Јokić (foto: twitter.com / BleacherReport)

Košarkaši Denvera su dobro ušli u derbi zapadne konferencije i vodili do pred kraj prvog poluvremena kada su Lejkersi predvođeni legendarnim Lebronom DŽejmsom načinili rezultatski preokret i na odmor otišli sa šest poena prednosti.

Slična situacija se ponovila i u drugom poluvremenu da bi se ušlo u dramatičnu završnivu u kojoj su Lejkersi bili nadomak pobjede.

Ipak su domaći u neizvjesnoj završnici izborili dodatnih pet minuta zahvaljujući poenima Gerija Herisa, na dodavanje Nikole Јokića, pošto je Lebron DŽejms promašio šut za pobjedu u posljednjoj sekundi.

U produžetak su lideri zapadne konferencije ušli mnogo sigurnije a pobjedu su osigurali trojkom Entonija Dejvisa na dvije sekunde prije kraja.

Entoni Dejvis je bio i najefikasniji igrač pobjedničke ekipe sa 33 poena, uz 10 skokova, dok je Lebron upisao tripl-dabl sa 32 poena, 11 skokova i 14 asistencija.

Kod Denvera je najefikasniji bio DŽamal Marej sa 32 poena, uz 10 asistencija, a srpski centar Nikola Јokić imao je 22 poena uz 11 skokova i 6 asistencija. 

Lejkersi ostaju vodeći na Zapadu sa skorom 40-12, dok je Denver drugi sa 38-16.