latinica  ћирилица
13/02/2020 |  09:47 | Autor: SRNA

Predstavljanje turističke ponude Srpske na sajmovima u Pragu i Sofiji

Turistička organizacija Republike Srpske promovisaće na predstojećim međunarodnim sajmovima turizma u Pragu i Sofiji najzanimljivije programe i atraktivne destinacije Republike Srpske.
Prag  (Foto:  Kristýna Maková) -
Prag (Foto: Kristýna Maková)

Na ovogodišnjem sajmu "Svijet odmora" u Pragu /Holiday World 2020/, koji počinje danas i trajaće do 16. februara Turistička organizacija Republike Srpske učestvuje devetu godinu za redom kao partner Ustečke regije iz Češke, sa kojom Vlada Srpske ima potpisan sporazum o saradnji i u oblasti turizma.

Posjetioci sajma imaće priliku da se informišu o ponudi Srpske poput planinarenja, raftinga, banjskog i etno-turizma, nacionalnih parkova, sitibrejk destinacija, saopšteno je iz Turističke organizacije Republike Srpske.

Na ovom sajmu učestvovaće više od 600 domaćih i stranih izlagača, a očekuje se i prisustvo više od 30.000 posjetilaca.

Ova sajamska manifestacija, jedna od najvažnijih u Centralnoj Evropi, okuplja brojne izlagače, prije svega nacionalne i regionalne turističke organizacije, tur-operatore, hotele, turističke asocijacije i ostale turističke subjekte.

Na sajmu turizma "Odmor i banje" u Sofiji /Holiday i Spa Expo/, koji počinje danas i trajaće do 15. februara i na kojem Turistička organizacija Republike Srpske učestvuje prvi put, svoju turističku ponudu predstaviće i Turistička organizacija grada Trebinja.

Iz Turističke organizacije Republike Srpske navode da turisti iz Bugarske posljednjih godina pokazuju veliko interesovanje za destinacije u Republici Srpskoj, ističu da boravak na destinaciji koriste i za uživanje u siti turama, ali i dobroj gastronomskoj ponudi.

Najveće interesovanje gosti pokazuju za prirodne ljepote i atrakcije Srpske, avanturističke sportove - planinarenje, biciklizam, rafting... uz potpuni boravak u prirodi, imajući u vidu da su Bugari veliki ljubitelji kampovanja.

Tokom trajanja sajma u Sofiji će biti održan veći broj sastanaka sa predstavnicima tur-operatora i agencija, kao i predstavnicima medija.