latinica  ћирилица
13/02/2020 |  11:09 ⇒ 13:30 | Autor: SRNA

Dodik: Srpska na putu izlaska iz BiH i sa tog puta nema povratka (VIDEO)

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je danas da je Republika Srpska krenula na put izlaska iz BiH, s kojeg nema povratka.
Milorad Dodik - Foto: RTRS
Milorad DodikFoto: RTRS

- Mi ćemo to uraditi i neće nas zaustaviti ni SAD ni bilo ko drugi jer smatramo da je Dejtonski sporazum srušen, prije svega intervencijom međunarodnog faktora - rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu.

On je naveo da će vrijeme pokazati koliko je Republika Srpska ozbiljna u toj namjeri, navodeći da Srpska ima izbor između dvije stvari, od kojih je jedna da dozvoli sebi da tiho nestane i bude urušena kroz "smrtonosni" paket koji su napravili međunarodna zajednica i bošnjačka strana u Sarajevu.

- U prvoj fazi to je bilo realizovano preko visokog predstavnika i nametanja rješenja, a sada to rade preko Ustavnog suda, želeći da to zaštite pričom o vladavini prava. Da je riječ o vladavini prava ne bi tu odlučivala tri stranca i ambasade - istakao je Dodik.

On je dodao da je druga stvar da "Republika Srpska učini ono što mora".

- Želim da svi u Republici Srpskoj znaju - došlo je do zida, i mi sada moramo da odlučimo da li ćemo prihvatiti da nas tim lažnim floskulama iz američke i zapadnih ambasada održe u nekoj priči nekih načela, a u suštini podrivaju naša prava, ili da Republika Srpska učini ono što mora - rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da ni on, ni bilo ko drugi nema pravo da zanemari činjenicu da je za Republiku Srpsku i slobodu njenih građana poginulo 29.000 ljudi.

- To je nešto što mora biti zavjet da će Republika Srpska opstati - poručio je Dodik.

On je ponovio da Srpska ne može da vjeruje u BiH.

- BiH je loše mjesto i mjesto neslobode za Srbe i Srpsku. Ako nema dogovora da stranci odu iz Ustavnog suda i da on bude stavljen u funkciju kao i svim drugim zemljama onda nema ni BiH. To neka zapamte - naglasio je Dodik.