latinica  ћирилица
13/02/2020 |  12:41 | Autor: SRNA

Unaprijediti bilateralnu saradnju

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom Francuske u BiH Gijomom Rusonom o aktuelnim političkim i ekonomskim temama u BiH i regionu, sa posebnim akcentom na proces evropskih integracija i mogućnostima za unapređenje saradnje dvije zemlje.
Sarajevo - Tegeltija - Ruson - Foto: SRNA
Sarajevo - Tegeltija - RusonFoto: SRNA

Tegeltija je istakao da je dosadašnja saradnja BiH i Francuske bila dobra, ali da postoje brojne neiskorištene mogućnosti u realizaciji projekata od obostranog interesa, a koje će značajno doprinijeti unapređenju ekonomskih odnosa dvije zemlje, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Ruson je upoznao Tegeltiju o djelovanju francuske Razvojne agencije koja bi finansirala značajne projekte u BiH narednih godina, naročito na polju regionalne integracije, zaštite životne sredine i klime.

Tegeltija je zahvalio Rusonu za pomoć koju je njegova zemlja 2014. godine uputila stanovništvu BiH pogođenom katastrofalnim poplavama.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o drugim aktuelnim temama, a razgovarano je i bezbjednosnoj situaciji u BiH i regionu u svjetlu migrantske krize.