latinica  ћирилица
13/02/2020 |  15:15 ⇒ 17:43 | Autor: SRNA

Nikolić: Kad smo zajedno, onda smo i jači (FOTO)

Generalni konzul Srbije u Banjaluci Vladimir Nikolić izrazio je zadovoljstvo što je u Banjaluci, sedmi put za redom, obilježen Dan državnosti Srbije i naglasio da se sa ovog skupa šalje poruka sloge i zajedništva.
Cvijanovićeva na prijemu povodom Dana Republike - Foto: RTRS
Cvijanovićeva na prijemu povodom Dana RepublikeFoto: RTRS

- Tako treba da nastavimo, jer kada smo zajedno, onda smo i jači - izjavio je Nikolić novinarima na svečanom prijemu povodom obilježavanja 15. februara - Dana državnosti Srbije koji je organizovao u banjalučkom Kulturnom centru Banski dvor.

On je čestitao praznik svim državljanima Srbije koji žive u Srpskoj, kao i svim Srbima u Republici.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da su odnosi Srpske i Srbije u svim oblastima dobri, te zasnovani na bratskoj ljubavi, velikom političkom razumijevanju i ekonomskoj i finansijskoj podršci.

- Sigurna sam da će naši odnosi i saradnja u budućnosti biti sve jači i da će integracija o kojoj dugo govorimo dobiti neke svoje dimenzije u svim oblastima. Sarađujemo odlično u oblastima školstva, zdravstva, privrede i mnogo je prostora ostalo za unapređenje tih odnosa - rekla je Cvijanovićeva novinarima.

Prijem povodom Dana državnosti Srbije (Foto: RTRS)

Predsjednica Srpske je svim građanima Srbije, ali i Srpske, čestitala ovaj, kako je rekla, veliki praznik.

Predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović pridružio se ovim čestitkama, navodeći da Srbija na ovim prostorima ima najdužu istoriju kada je riječ o elementima državnosti.

- Zahvaljujemo Srbiji što je svih ovih godina bila podrška Srpskoj, ali i BiH. Srbija podržava razvoj, opstanak i sve ono što donosi dobro za sve građane Republike i BiH - rekao je Čubrilović.

Prijemu su prisustvovali i predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković, ministri u Vladi Srpske, predsjedavajući Vijeća naroda Srpske Nada Tešanović, predstavnici Srpske u zajedničkim institucijama BiH i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Svečanosti su prisustvovale i brojne zvanice iz javnog, političkog, kulturnog, vjerskog i društvenog života.

Povodom 15. februara - Dana državnosti Srbije, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je čestitku generalnom konzulu Srbije u Banjaluci Vladimiru Nikoliću.

Srbija slavi 15. februar - Dan državnosti u spomen na dan kada je u Orašcu 1804. godine podignut Prvi srpski ustanak i dan kada je u Kragujevcu 1835. godine potvrđen prvi Ustav Knjaževstva Srbije - Sretenjski ustav.

Iz Generalnog konzulata Srbije u Banjaluci istakli su da je 15. februar najbitniji datum u političkom, kulturnom i istorijskom kalendaru Srbije.