latinica  ћирилица
13/02/2020 |  19:48 ⇒ 20:41 | Autor: RTRS

Ocu tri poginula borca VRS uručeni ključevi stana

Marinku Bjelici, ocu poginulih Radmile, Dragana i Јanka, dodijeljeni su ključevi stana u Istočnom Novom Sarajevu, poklon srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika. Marinko, invalid prve kategorije ne skriva zahvalnost, jer stan u koji će se uskoro useliti nadomak je bolnice, pa u česte posjete ljekarima neće morati dolaziti iz 30 kilometara udaljenog Trnova.

Pažnju institucija Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH, kaže Marinko, nije osjetio jedino danas, kada mu je poklonjen stan. Ističe, pomoć nikada nije morao tražili, jer su svi nivoi vlasti od opštine, do srpskog člana Predsjedništva, prepoznavali njegove potrebe.

- Ne obilazi samo mene nego i druge porodice kompletne Republike Srpske. On svaku porodicu zna gdje je i obiđe ih kad god ima vremena - rekao je Bjelica.

Porodica Bjelica dugo je čekala, hvala im na strpljenju, kaže srpski član Predsjedništva BiH, naglašavajući da stan koji je poklonjen nije odraz njegovog ličnog, već odnosa svih institucija Srpske prema porodicama poginulih.

Foto: SRNA

- Žao zašto nismo ranije, sada smo stigli i mogli i to smo uradili. Drago mi je što vidim radost u životnoj tragediji. Želim da prožive što bolje, a mi ćemo dolaziti da vidimo da li još nešto treba - rekao je Dodik.

Brigu o Marinku od danas preuzimaju dva načelnika opština Trnovo i Istočno Novo Sarajevo, koji će se pobrinuti da za deset dana stan bude opremljen i namješten …

- Teško mi je pričati o ovoj porodici jer sam sudionik njihovog stradanja i sve vrijeme sam bio na prostoru Trnova. Marinko Bjelica je izgubio dva sina i kćerku, on sam je ratni-vojni invalid, ali ima i sina koji je teško invalidno lice - rekao je Gagović.

Ćosić je naveo da je ovo veoma specifična situacija.

- Riječ je o ratnom-vojnom invalidu iz Trnova koji je izgubio troje djece i danas je u Istočnom Novo Sarajevu dobio stan od srpskog člana Predsjedništva. Opština Trnovo je u domenu svojih nadležnosti i mogućnosti pomagala, ali kruna svega je pomoć koju je pružio Dodik. Ovo što je uradio Milorad Dodik prevazilazi očekivanja svih nas - rekao je Ćosić.

Bjelice su druga porodica kojoj je u Istočnom Sarajevu Dodik iz sredstava svog kabineta kupio stan. Samohranoj majci troje djece i sestri zvjerski ubijenog dvanaestogodišnjeg Slobodana Stojanovića, Dodik, tada predsjednik Republike Srpske, stan je kupio u avgustu 2018.