latinica  ћирилица
14/02/2020 |  08:43 ⇒ 12:53 | Autor: SRNA

Šamac: Održana svečana akademija povodom Dana boraca (FOTO)

U Šamcu je održana svečana akademija povodom Dana boraca na kojoj je besjedio predsjednik opštinske Boračke organizacije Radovan Zoranović, a uručene su i nagrade osnovcima i srednjoškolcima za najbolje literarne i likovne radove, kao i pobjednicima u šahovskom turniru.

Zoranović je na sinoćnjoj akademiji rekao da je datum početka Prvog srpskog ustanka izabran za obilježavanje Dana Boračke organizacije Srpske zato što simbolizuje kontinuitet borbe srpskog naroda za samostalnost i slobodu.

Na svečanosti su uručene novčane nagrade od 100 KM, 50 KM i 30 KM učenicima osnovnih i srednjih škola za najbolje literarne i likovne radove, te najboljim šahistima.

Predsjednik Komisije za izbor i nagrade Milovan Dujković rekao je da je tema literarnih radova na konkursu bila "Druga posavska je i moja brigada" za srednjoškolce, a za osnovce "Tebi pjevam i o tebi pišem zemljo moja", te da je na konkurs stiglo 50 proznih i 105 likovnih radova.

Šamac: Svečana akademija povodom Dana boraca (Foto: SRNA)

U konkurenciji srednjih škola prvo mjesto za literarni rad pripalo je Vesni Miškić, a u konkurenciji osnovaca Ivani Ristić iz Obudovca.

Prvu nagradu za likovni rad osvojila je učenica osnovne škole Ilijana Јešić iz Crkvine.

Kada je riječ o šahistima mlađih kategorija prvo mjesto pripalo je Heleni Simić, dok je u konkurenciji seniora prvi bio Goran Pisarević.

Uručene su i zahvalnice istaknutim pojedincima koji su dali doprinos razvoju Boračke organizacije.

U kulturno-zabavnom programu učestvovao je hor pjevačkog društva "Heruvimi".