latinica  ћирилица
14/02/2020 |  13:41 ⇒ 13:46 | Autor: RTRS

Socijalisti u NSRS ne odustaju od smjene Đokića

Nezavisni klub poslanika Socijalističke partije još jednom je pozvao ministra rudarstva i energetike Petra Đokića da podnese ostavku i riješi svoje probleme sa zakonom i brojnim aferama.
Nezavisni klub poslanika SP - Foto: RTRS
Nezavisni klub poslanika SPFoto: RTRS

Nakon sjednice kluba koja je juče održana u NSRS, socijalisti su, odgovarajući na pitanja novinara o stanju u SP poručili da čvrsto ostaju pri zahtjevima za smjenu Đokića i u Vladi Republike Srpske ali i u Socijalističkoj partiji. 

- Uputili smo zahtjev za smjenu premijeru Viškoviću i očekujemo odgovor i odluku koja će biti u najboljem interesu Republike Srpske. Sa druge strane takođe očekujemo da Đokić sam podnese ostavku, što bi odavno uradio bilo koji ministar u njegovoj situaciji. To je neminovan korak koji od njega očekuju apsolutno svi, a pogotovo ljudi kojima je okružen. Dobio je prilika mnogo više nego što zaslužuje, a on te prilike koristi da plaća gostovanja u medijima i da iznosi neistine u koje više ni sam ne vjeruje. Socijaliste ne treba da bude sramota ovog što Đokić radi, jer Đokić nije Socijalistička partija. Svim drugovima poručujemo da izdrže još malo i da ne shvataju ozbiljno ni prijetnje ni pritiske čovjeka koji predstavlja prošlost partije. Socijalisti u Republici Srpskoj predstavljaju snagu kojoj pojedinac poput Đokića ne može ništa, ma koliko se trudio da povuče čitavu partiju sa sobom na dno. Poražavajuće je da niko od 57 članova partije koji su potpisali osnivački akt i osnovali SP danas nije član Socijalističke partije. To dovoljno govori o stanju u SP i to je nešto što namjeravamo da mijenjamo, da pokušamo popraviti dio štete koju je Đokić nanio socijalistima – istakli su u klubu.