latinica  ћирилица
15/02/2020 |  09:20 ⇒ 11:40 | Autor: SRNA

Vučić: Najvažnije sačuvati mir u BiH

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ga veoma brine situacija u Republici Srpskoj, da Srbija ima odgovornost prema srpskom narodu ma gdje se nalazio, te dodao da je najvažnije sačuvati mir u BiH.
Aleksandar Vučić (foto:  Tanjug / Dragan Kujundžić) -
Aleksandar Vučić (foto: Tanjug / Dragan Kujundžić)

Vučić je za beogradski "Informer", povodom situacije u BiH, rekao da je za Srbiju najvažnije da se sačuva mir u BiH i da brine o srpskom narodu, zbog čega i ulaže u svaku opštinu u Republici Srpskoj.

- Dali smo više novca od svih prethodnih vlasti zajedno i nastavićemo još da ulažemo. Imaćemo sastanak i sa srpskim organizacijama iz Crne Gore, pomoći sve što možemo poštujući ustavni poredak Crne Gore - rekao je on.

Odgovarajući na optužbe ministra odbrane Crne Gore Predraga Boškovića da Srbija vrši agresiju na Crnu Goru, Vučić ga je nazvao "stručnjakom za `Oluju` koji tvrdi da je 250.000 Srba protjeralo same sebe iz Hrvatske".

Vučić je poručio Boškoviću da "radi svoje jer ga Hrvati svaki put lijepo dočekaju da proslave progon Srba".

- A mi ćemo da radimo svoj posao, poštujući poredak Crne Gore, ali imamo pravo da pitamo za sudbinu srpskog narod i SPC i nećemo odustati od toga, jer imamo odgovornost prema našem narodu ma gdje da se nalazi - istakao je Vučić.