latinica  ћирилица
15/02/2020 |  16:37 ⇒ 16:42 | Autor: SRNA

Zastave Srpske i Srbije i ispred Skupštine u Beogradu (FOTO)

Povodom Dana državnosti Srbije - Sretenja, i ispred zgrade Narodne skupštine Republike Srbije, na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, zajedno su istaknute zastave Srbije i Republike Srpske.
Beograd - Foto: SRNA
BeogradFoto: SRNA

Zastave Srpske i Srbije danas se vijore i od ulaza u Beograd, od aerodroma do centra grada.

Srbija danas obilježava Sretenje - Dan državnosti, koji je ustanovljen u spomen na taj datum iz 1804. godine kada je u Orašcu počeo Prvi srpski ustanak, ali i na isti dan 1835. godine kada je proglašen prvi srpski Ustav.

Obilježavanju ovog značajnog praznika prisustvovali su i najviši zvaničnici iz Republike Srpske.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik prisustvovali su zajedničkom sastanku predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima Srbima iz regiona, kao i ceremoniji uručenja odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama, dok je na svečanosti u Orašcu, zajedno sa predsjednikom parlamenta Srbije Majom Gojković, prisustvovao predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

Zastave Srpske i Srbije ispred Skupštine u Beogradu (Foto: SRNA)

Predsjednica Srpske čestitala je građanima Srbije veliki praznik - Dan državnosti, navodeći da je to praznik i za Republiku Srpsku.

- Јoš jednom čestitke Srbiji koja napreduje, svim njenim građanima, ali i našim građanima u Republici Srpskoj, jer je to i naš praznik - rekla je ona u Beogradu novinarima nakon susreta Srba iz regiona sa predsjednikom Srbije.

Prema njenim riječima, to je uvijek praznik i za Republiku Srpsku, s obzirom na veze, dobru saradnju i podršku koju ima od Srbije, te dodala da je sastanak bio prilika da se sumiraju neki dobri rezultati.

Ona je dodala da je ohrabrena činjenicom koju je Vučić podijelio na sastanku, a odnosi se na pokazatelje koji govore u prilog tome da je Srbija jaka, odnosno definitivno najjača zemlja u cijelom regionu, koja ide krupnim koracima naprijed i popravlja svoju ekonomsku i socijalnu i svaku drugu sliku.

- Naravno da je to velika uzdanica za Republiku Srpsku i da mi dijelimo radost tog uspjeha - rekla je ona, dodajući da je sastanak bio konstruktivan i da je pored dobrih stvari on bio prilika da se razmijene mišljenja i oko negativnih stvari koja se dešavaju u regionu i pritiscima.

Povezane vijesti:

Cvijanović: Srpska će zadržati svoja ustavna ovlašćenja

Dodik: Narod u Srpskoj na referendumu da odluči o statusu

Čubrilović: Dok je Srba slaviće se Dan državnosti Srbije

Dodik: BiH neuspješan i propao eksperiment

Vučić: Srbija će opstajati i postojati zajedno sa svojim narodom

Svečano uručena odlikovanja povodom Dana državnosti Srbije