latinica  ћирилица
15/02/2020 |  18:21 ⇒ 18:21 | Autor: Agencije

Princ Filip: Da se djeca rađaju, odrastaju i žive u Srbiji

Potomak vožda Karađorđa, vođe Prvog srpskog ustanka, princ Filip Karađorđević čestitao je Dan Državnosti Srbije ističući da su se srpski preci, cijeneći svoju prošlost, borili za slobodu Srbije i dostojanstvenu budućnost svojih potomaka.
Filip Karađorđević (foto: Princ Filip Press) -
Filip Karađorđević (foto: Princ Filip Press)

"Zamislite da 1804. godine nismo započeli ustanak i da nismo izabrali borbu za slobodu? Zamislite da je Srbija odlučila da nije Srbija i da Karađorđe nije izabran za vođu Prvog srpskog ustanka? Naši preci su bili hrabri i odlučni ljudi jer su se cijeneći svoju prošlost, borili za slobodu Srbije i dostojanstvenu budućnost svojih potomaka.

Odlučan sam u tome da, zajedno sa svima vama, dragi prijatelji, slijedim primjer svog slavnog pretka vožda Karađorđa i svih naših hrabrih i čestitih sunarodnika koji su tada iz Marićevića Јaruge u Orašcu ponijeli barjak slobode, da zajedno učinimo sve što je u našoj moći da se naša djeca rađaju, odrastaju i žive u svojoj otadžbini. U našoj junačkoj, časnoj i slobodnoj Srbiji. Srećan Dan Državnosti, Srbijo! Srećan Dan Državnosti svim Srbima ma gdje oni sada živjeli širom svijeta! Živjela Srbija!" napisao je u čestitki princ Filip Karađorđević.