latinica  ћирилица
17/02/2020 |  12:05 ⇒ 12:53 | Autor: RTRS

Vidovićeva sa Harkanovom o efikasnijem nadzoru javnih preduzeća

Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović istakla je danas, u razgovoru sa predstavnicima misije Međunarodnog monetarnog fonda, da je jačanjem u oblasti upravljanja, transparentnosti i nadzora u preduzećima sa većinskim udjelom Srpske moguće ostvariti bolje poslovne rezultate, od kojih će korist imati budžet i građani.
Sastanak Ministarstva finansija Srpske i MMF-a - Foto: RTRS
Sastanak Ministarstva finansija Srpske i MMF-aFoto: RTRS

Vidovićeva, koja je sa šefom tehničke Misije MMF-a Јasemin Harkan razgovarala o nadzoru javnih preduzeća sa većinskim udjelom Srpske u vlasništvu, te mogućnostima za njihovo efikasnije poslovanje, naglasila je da je ovo pitanje u prioritetima Vlade utvrđenim Programom ekonomskih reformi za period 2020-2022. godina, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

- Posebna pažnja Vlade Srpske u ovoj godini posvećena je sprovođenju mjera čiji je cilj dodatno unapređenje poslovnog ambijenta, jačanja konkurentnosti i produktivnosti, ali i upravljanja javnim finansijama kojima će značajan doprinos dati započeto restrukturisanje pojedinih javnih preduzeća - navela je Vidovićeva.