latinica  ћирилица
17/02/2020 |  12:14 ⇒ 14:34 | Autor: RTS

Sergej Šojgu u Beogradu (VIDEO)

Ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu stigao je u zvaničnu posjetu Beogradu, gdje boravi na poziv ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina. Tokom dana, sastaće se i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, potvrđeno RTS-u.
Šojgu i Vulin u Beogradu (foto:  Sputnik / Radoje Pantović) -
Šojgu i Vulin u Beogradu (foto: Sputnik / Radoje Pantović)

Avion ministra Šojgua po ulasku u vazudušni prostor Srbije dočekala su tri lovca "mig-29" Vojske Srbije, koji su ga pratili do slijetanja.

Dočeku ministra Šojgua na Aerodromu "Nikola Tesla" prisustvovali su ambasador Ruske Federacije u Republici Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko i predstavnici Ministarstva odbrane Republike Srbije. 

Srbija je prva zemlja u koju ministar Šojgu dolazi u zvaničnu posjetu nakon što je ponovo imenovan za ministra odbrane Ruske Federacije. U Srbiji boravi na poziv srpskog kolege Aleksandra Vulina.

Ispred Palate "Srbija" za Šojgua će biti upriličen svečani doček, uz postrojenu Gardu Vojske Srbije.

Ministar odbrane Rusije imaće i radni ručak sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, potvrđeno je RTS-u. 

Planom posjete predviđeno je da ministri odbrane Srbije i Rusije polože vijence na Spomen-obilježje oslobodiocima Beograda i na Spomenik crvenoarmejcu, a zatim će zajedno položiti kapsulu u spomen ploču "Večne vatre".

Tokom posjete biće održan sastanak ministara odbrane Srbije i Rusije, nakon čega će ministri obići izložbu "Odbrana 78" u Muzeju grada Beograda.

Ministru odbrane Rusije biće uručen počasni doktorat Univerziteta odbrane u Domu garde na Topčideru.