latinica  ћирилица
17/02/2020 |  14:20 | Autor: SRNA

Konkurs za sprovođenje projekta "Socijalizacija djece Srpske"

Јavni fond za dječiju zaštitu počeo je sa realizacijom projekta "Socijalizacija djece Republike Srpske" za ovu godinu raspisivanjem konkursa za odabir djece, vaspitača i stručnog osoblja koji će učestvovati u ovom projektu.
Јavni fond za dječiju zaštitu Republike Srpske - Foto: Screenshot
Јavni fond za dječiju zaštitu Republike SrpskeFoto: Screenshot

Projekat se realizuje na Crnogorskom primorju u prostoru Omladinskog hostela "Užice" u Bečićima od 30. maja do 22. septembra u 13 smjena.

Konkursi koji su danas objavljeni u dnevnom listu "Glas Srpske" mogu se preuzeti i na internet stranici Fonda /jfdz.org/.

Rok za dostavu dokumentacije je 17. mart.

Prijavni obrasci dostupni su i u mjesno nadležnim centrima za socijalni rad i službama socijalne i dječije zaštite, kao i na internet stranici Fonda u dijelu Prava/Socijalizacija djece Srpske.

Projekat "Socijalizacije djece Republike Srpske" realizuje se od 2002. godine i za prethodnih 18 godina obuhvatio je više od 32 000 lica - djece i pratećeg osoblja iz svih opština Srpske.

Riječ je o djeci osjetljivih kategorija, prije svega iz socijalno ugroženih porodica koja su korisnici prava iz socijalne i dječije zaštite, djeci iz višečlanih porodica, iz porodica boračkih kategorija, djeci sa poteškoćama u razvoju i hroničnim zdravstvenim smetnjama, ali i posebno nadarenoj djeci i talentovanim sportistima.

- Različitost i raznovrsnost jesu najveća vrijednost ovog projekta i u službi su ostvarenja projektnih ciljeva kao što su razvijanju empatije, podrške vršnjačkom druženju i integraciji, te socijalizaciji djece u svakom smislu - ističe se u saopštenju Fonda.

Kako se navodi, ovaj kvalitet su prepoznali i Vlada Republike Srpske i Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite koji godinama podržavaju ovu aktivnost Fonda, u najboljem interesu djece Republike Srpske.

Iz Fonda za dječiju zaštitu su pozvali zainteresovane roditelje da, ukoliko ispunjavaju uslove, prijave djecu u centre za socijalni rad u svojim opštinama prebivališta ili da se prijave u udruženja ili organizacije čiji su članovi.

Poziv je upućen i zainteresovanim prosvjetnim radnicima, pedagozima, psiholozima i socijalnim radnicima da konkurišu za članove stručnog i pratećeg osoblja.