latinica  ћирилица
17/02/2020 |  17:29 | Autor: TANЈUG

Dvojica hrvatskih vojnika se drogirala na misiji

Dva pripadnika hrvatske vojne policije u sastavu kontingenta u NATO aktivnosti u Litvaniji, bili su pozitivni na testiranju za korišćnje opojnih droga.
Hrvatska vojska (AP/Darko Bandic) - Foto: AP
Hrvatska vojska (AP/Darko Bandic)Foto: AP

- Pripadnici Vojne policije Hrvatske vojske iz sastava 2. hrvatskog kontingenta u NATO aktivnosti Ojačane prednje prisutnosti u Litvaniji, u nedjelju, 16. februara, prilikom testiranja utvrdili su prisutnost nedozvoljenih sredstava kod dvojice vojnika, pripadnika 2. HRVKON-a, koji će odmah biti vraćeni u Hrvatsku - saopštilo je Ministarstvo odbrane Hrvatske.

Pripadnici hrvatske vojne policije su prilikom testiranja na opijate utvrdili da su dva pripadnika konzumirala opojne droge, a prema izjavama te dvojice pripadnika, nedozvoljena sredstva su nabavili i konzumirali prilikom odobrenog izlaska iz kasarne.

Protiv dvojice hrvatskih vojnika biće sproveden disciplinski postupak i biće udaljeni iz službe.

- U Ministarstvu odbrane i Hrvatskoj vojsci je nulta tolerancija na nevojničko ponašanje, zloupotrebu svih nedozvoljnih sredstava, alkohola i droga, a svako takvo nezakonito ponašanje i svako odstupanje od vojne discipline izrazito se strogo sankcioniše i oštro osuđuje - navelo je to ministarstvo u saopštenju.