latinica  ћирилица
17/02/2020 |  18:47 ⇒ 18:50 | Autor: Bi-bi-si

Gvardiola ne napušta brod koji tone

Kako je prenio Bi-Bi-Si, Pep Gvardiola će prvi put o tome u srijedu razgovarati sa upravom kluba, a kako je naveo izvor, 49-godišnji trener neće aktivirati klauzulu.

Trener Mančester Sitija rekao je svojim prijateljima da namjerava da ostane u tom fudbalskom klubu, uprkos dvogodišnjoj suspenziji iz evropskih takmičenja, prenijeli su danas britanski mediji.

UEFA je prošlog petka suspendovala Mančester Siti na dvije godine iz evropskih takmičenja, počevši od naredne sezone, zbog kršenja pravila licenciranja i finansijskog fer pleja.

Siti je najavio žalbu Sudu za sporstku arbitražu (CAS) u Lozani.

Ukoliko žalba bude odbijena, Siti neće igrati u Evropi u sezonama 2020/2021 i 2021/2022. Gvardiolin ugovor ističe 2021. godine, a u ugovoru je klauzula o raskidu saradnje na kraju ove sezone. Mediji su spekulisali da će je Španac aktivirati ako CAS odbije žalbu Sitija.

Kako je preneo Bi-Bi-Si, Španac neće aktivirati klauzulu.

Siti će u srijedu na svom terenu igrati protiv Vest Hema, utakmicu koja je 9. februara odložena u Premijer ligi zbog nevremena.

Aktuelni šampion Premijer lige Mančester Siti je trenutno drugi na tabeli sa 25 bodova zaostatka i utakmicom manje od Liverpula.