latinica  ћирилица
18/02/2020 |  11:37 ⇒ 20:27 | Autor: RTRS

Stojan Vranješ najbolji fudbaler Srpske, Bori Milutinoviću povelja "Miljan Miljanić"

Najbolji fudbaler Republike Srpske za 2019. godinu je kapiten Fudbalskog kluba Borac Stojan Vranješ.

U kristalnoj sali Hotela "Bosna" u Banjaluci održan je "Deveti Dan fudbala Republike Srpske", na kojem su pored najboljeg fudbalera Srpske dodijeljena i druga brojna priznanja.

Specijalno priznanje ambasador fudbala otišlo je u ruke proslavljenog fudbalera i nekadašnji selektor Srbije Mladena Krstajića.

Najvrijednije priznanje Fudbalskog saveza Republike Srpske nosi ime nekadašnjeg predsjednika Republike Srpske i fudbalskih saveza Republike Srpske i BiH – "Doktor Milan Јelić", a dodjeljuje se za životno djelo, pripalo je Miloradu Laletu iz Istočnog Sarajeva.

 Zlatna povelja "Miljan Miljanić" pripala je legendarenom treneru Bori Milutinoviću.

Najbolji sudija u 2019. godini je Dražen Marić iz Bijeljine, a od ove godine nagrada nosi ime po Ratku Kragulju, nekadašnjem jugoslovenskom arbitru koji je sudio i na međunarodnoj sceni i jedan je od pionira banjalučkog fudbalskog suđenja.

Fudbalski savez Republike Srpske dodijelio je  posebnu zahvalnicu za podršku mladim ljudima, fudbalu i budućnosti sporta,a njen dobitnik je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Za najbolju fudbalerku proglašena je Sofija Krajšumović, fudbalerka Radnika iz Bijeljine, omladinska reprezentativka BiH.

Za najboljeg igrača u malom fudbalu proglašen je Dejan Pavlović, član banjalučkog Policajca.

Priznanje najboljeg fudbalskog radnika – nagrada "Ilija Pantelić" pripala je Miloradu Subiću iz Dervente.

Najbolji trener u 2019. godini jeste Branislav Krunić, Šef stručnog štaba  Fudbalskog kluba Borac iz Banjaluke.

 Najveće odlikovanje, Zlatnu plaketu, Fudbalski savez Republike Srpske ove godine dodijeljeno je  petorici istaknutih fudbalskih pregalaca, koji su, svako na svoj način, obilježili 2019. godinu, ali i dali veliki doprinos u razvoju i afirmaciji fudbala Republike Srpske.

Dobitnik Zlatne plakete je Zvezdan Terzić, generalni direktor Fudbalskog kluba Crvena zvezda iz Beograda. Najveće odlikovanje FSRS dobija i Milorad Vučelić, predsjednik Fudbalskog kluba Partizan iz Beograda. Fudbalski klub Vojvodina ima poseban odnos s Banjalukom i Borcem, a predsjednik “stare dame” iz Novog Sada Vojislav Gajić je dobitnik treče Zlatne plakete koju FSRS danas dodjeljuje. Četvrta zlazna plaketa FSRS ide u Sjevernu Makedoniju, u ruke Zorana Smileskog, trenera koji je Borcu donio jedini evropski trofej – Mitropa kup 1992. godine. Јoš jedna zlatna plaketa Saveza osnovanog 5. septembra 1992. godine dodjeljuje se Darku Milunoviću, predsjedniku Fudbalskog kluba Rudar Prijedor iz Prijedora.

Nagradu za najperspektivnijeg igrača Republike Srpske koja nosi ime po Srđanu Kačaru, nekadašnjem talentovanom igraču banjalučkog Borca i Partizana, dobio je Vladimir Bradonjić, prvotimac Radnika iz Bijeljine.