latinica  ћирилица
18/02/2020 |  15:54 ⇒ 19:50 | Autor: RTRS

Karadžić Јovičević poručila Stanivukoviću: Frustracije ostavi na drugom mjestu

Potpredsjednica Narodne skupštine Republike Srpske Sonja Karadžić Јovičević (SDS) rekla je danas u NSRS da poslanik PDP-a Draško Stanivukovićo prijedlog Deklaracije o položaju srpskog naroda u Crnoj Gori pokušava da iskoristi u predizborne svrhe.

Karadžić Јovičević je rekla da Stanivuković nema pravo da tvrdi da nije bilo organizovanja litija u znak podrške srpskom narodu u Crnoj Gori, jer su se prije dva dana četiri velike litije spojile u Istočnom Sarajevu. Ona je istakla da, za razliku od Stanivukovića, to vide ljudi iz Crne Gore i zahvaljuju Republici Srpskoj na tome.

Navela je da bi poslanik SDS-a Nebojša Vukanović, koji je predložio Deklaraciju, trebalo da objasni Stanivukoviću šta je želio reći ovim dokumentom.

Stanivuković je rekao da potredsjednici NSRS smetaju on i Vukanović, nazvavši je "čovjekom režima koji slijepo slijedi samo jednog vođu" i koji je "umetnut u redove opozicije".

- Nadam se da će naše stranke PDP i SDS jednom za svagda raščistiti sa "Obren Petrovićevima", Bjelicama i drugim ljudima, a na tom spisku vidjećemo dokle ćemo doći. Mnoga imena mogli bismo staviti na taj spisak - rekao je Stanivuković.

Karadžić Јovićević je poručila Stanuvukoviću "da svoje frustracije ostavi na drugom mjestu" i da ne koristi ovu deklaraciju za sticanje dnevno političkih poena, jer to nikako nije bila namjera ovog dokumenta.

Reagovao je i poslanik SDS-a Darko Babalj, koji je Stanivukoviću poručio da bi trebalo da se bavi pitanjima u svojoj stranci, a ne u SDS-u.