latinica  ћирилица
18/02/2020 |  18:32 ⇒ 20:24 | Autor: SRNA

ŽRS: Јanuarske plate linearno uvećane za sve radnike

"Željeznice Republike Srpske" linearno će uvećati januarske plate za sve radnike, a ostvareni višak časova zaposlenih u izvršnoj službi biće isplaćivan kao naknada za prekovremeni rad, zaključci su sa današnjeg sastanka uprave i osam sindikalnih organizacija koje djeluju pri ovoj kompaniji.

Iz "Željeznica" Srpske istakli su da je do linearnog uvećanja plata za januar došlo usljed usklađivanja sa rastom najniže plate, na osnovu odluke Vlade Republike Srpske.

- U narednoj sedmici planirano je organizovanje novog sastanka kojem bi prisustvovali i predstavnici resornog ministarstva, a bili bi nastavljeni razgovori sa sindikatom i o drugim aktuelnim pitanjima - navodi se u saopštenju.

Predsjednik Samostalnog sindikata održavanja šinskih vozila Goran Čamdžić rekao je novinarima nakon sastanka sa upravom da je očekivao i prisustvo vršioca dužnosti generalnog direktora "Željeznica" Slavka Gligorića i pomoćnika resornog ministarstva, po čijem su se pozivu i odazvali današnjim razgovorima.

- Uprava je bez generalnog /direktora Slavka Gligorića/ pozvala nas da predoči model isplate plate za januar, koja neće više biti u vidu stimulacije već neke odluke - rekao je Čamdžić.

On je istakao da je nezadovoljan što će se visina plate utvrđivati odlukama uprave po modelu "mjesec za mjesec" jer se tako radnici drže u neizvijesnosti.

U okviru "Željeznice Republike Srpske" djeluju Sindikat željezničara, Samostalni sindikat mašinovođa, Samostalni sindikat saobraćajno-transportne djelatnosti, Samostalni sindikat održavanja šinskih vozila, Sindikat radnika infrastrukture Doboj, Sindikat radnika infrastrukture Banjaluka, Sindikat mašinovođa Banjaluka, te Nezavisni sindikat željezničara Republike Srpske.